Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε μάχη για την απόσυρση του «νομοσχεδίου Πέτσα»

Εληξε χτες μετά από δύο μέρες η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς ενάντια στο «νομοσχέδιο Πέτσα», με τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες να παρουσιάζουν ως «κέρδος» την πρόταση για αριθμητική μεταβολή όσων εργαζομένων θα ανήκουν στα «δουλεμπορικά» των συνδεδεμένων με τα κανάλια εταιρειών.

«Ξεχνάνε ότι με τους νόμους που καθορίζουν τις πολύμορφες ευέλικτες εργασιακές σχέσεις είναι ήδη ανοιχτός ο δρόμος κατάργησης της μόνιμης και σταθερής δουλειάς», σχολιάζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ σε χτεσινή του ανακοίνωση με αφορμή τη λήξη της απεργίας.

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που έδωσαν τη μάχη των δύο 24ωρων απεργιών, παρά τις «αφόρητες πιέσεις από αφεντικά και διευθυντικά στελέχη».

Υπογραμμίζει ότι η απεργιακή κινητοποίηση «είναι το πρώτο βήμα ενός σκληρού και με διάρκεια αγώνα που είναι αναγκαίο να συνεχιστεί», από όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, ανεξάρτητα από ειδικότητα και Μέσο. Γι' αυτό άλλωστε από την πρώτη στιγμή οι συνδικαλιστές του επέμεναν να δοθεί η μάχη ενιαία από όλο τον κλάδο, σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα, εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες, κάτι που το πρότειναν και στις Ενώσεις, στον αντίποδα της τακτικής της ΕΣΗΕΑ και των άλλων Ενώσεων που περιόρισαν την απεργία στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τονίζεται ότι οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πρότειναν και χτες στην ΕΣΗΕΑ τη διεύρυνση του απεργιακού μετώπου, αλλά «αντί γι' αυτό το αναγκαίο βήμα κλιμάκωσης, η πλειοψηφία του ΔΣ έβαλε τέρμα στην κινητοποίηση σταματώντας την αγωνιστική εναντίωση και πίεση στην κυβέρνηση να αποσύρει το αντεργατικό έκτρωμα».

Οπως σχολιάζει η ανακοίνωση, «οι εργαζόμενοι ξέρουν τώρα πολύ καλά ότι η πλειοψηφία της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας τους εγκαταλείπει σπάζοντας τον πέρα για πέρα δίκαιο αγώνα τους». Αλλωστε, και οι δύο 24ωρες απεργίες «πραγματοποιήθηκαν μετά από πολλές αναβολές, καθυστερήσεις και δισταγμούς των πλειοψηφιών στα ΔΣ των Ενώσεων. Πήγαν σε "διαβούλευση" με τους καναλάρχες και τον υπουργό, έτοιμοι να υποχωρήσουν μπροστά στις δήθεν βελτιώσεις που αφεντικά και κυβέρνηση παρουσίασαν, ενώ ταυτόχρονα τα αφεντικά έστελναν τελεσίγραφα για να μη γίνουν απεργίες».

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ συνεχίζει να ενημερώνει και να καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε εγρήγορση και ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα «Πέτσα» και για μια σειρά από διεκδικήσεις που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία της υγείας τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ