Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ δεν είναι «τα παιδιά για όλες τις δουλειές»

Δεν είμαστε «τα παιδιά για όλες τις δουλειές» ξεκαθαρίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, απαντώντας με ανακοίνωσή του στα σχέδια της κυβέρνησης να δοθεί δυνατότητα για καταθέσεις και αναλήψεις χρημάτων στα ταμεία των σούπερ μάρκετ ή άλλων μεγάλων εμπορικών καταστημάτων, για λογαριασμό των τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τις επιπτώσεις του κλεισίματος δεκάδων τραπεζικών καταστημάτων, ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Ζαββός, αναφέρθηκε στην «υποκατάστασή» τους με την παραπάνω... «λύση»!

«"Θα τα κάνετε όλα γιατί συμφέρετε". Αυτό μας λένε κυβέρνηση και εργοδότες. Μας λένε ότι μαζί με όλα τα άλλα που μας έχουν φορτώσει, ταμίες, πωλητές, αποθηκάριοι, πίκερς, καθαριότητα και πολλά άλλα στη βάρδια, τώρα και τραπεζοϋπάλληλοι», σχολιάζει ο Σύλλογος. «Δεν φτάνει που εργαζόμαστε κάτω από εξαντλητικούς ρυθμούς, από πόστο σε πόστο και με την πίεση στο 4ωρο, 6ωρο ή και το 8ωρό μας να βγάλουμε δουλειά για δέκα, τώρα μας φορτώνουν και άλλο ένα πρόσθετο καθήκον που καμιά σχέση δεν έχει με τη δουλειά του εμποροϋπάλληλου», συμπληρώνει.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, πολλοί εμποροϋπάλληλοι, ιδιαίτερα στα σούπερ μάρκετ, καλούνται ήδη κάθε μήνα να πληρώνουν από την τσέπη τους ταμειακά λάθη, με το επίδομα ταμείου να ανέρχεται σε 60 μόλις ευρώ και σε πολλές περιπτώσεις να μην καταβάλλεται. Αντίστοιχα, με 2 - 3 «επιπλήξεις» για ταμειακά λάθη έρχονται αντιμέτωποι με την απόλυση και την ανεργία. «Ποιος θα επιβαρύνεται αν γίνει κάποιο λάθος κατά τη διαδικασία ανάληψης;», αναρωτιέται ο Σύλλογος. Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι πληρώνουν τη νύφη, τονίζει, αναφερόμενος στην επιδείνωση των συνθηκών δουλειάς των εμποροϋπαλλήλων και τις απολύσεις των τραπεζοϋπαλλήλων.

«Τους προτείνουμε εκεί στην κυβέρνηση να σκεφτούν και το ενδεχόμενο να μας "βαφτίσουν" και γιατρούς, νοσηλευτές για να λύσουν την υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας και πλέον οι εμποροϋπάλληλοι να εκτελούν και ιατρικές συνταγές ή να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους ηλικιωμένους και γενικότερα στους πελάτες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το τσακισμένο ΕΣΥ και τα ανύπαρκτα κέντρα Πρωτοβάθμιας Υγείας!», καταλήγει ο Σύλλογος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ