Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ» ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Καμένες εκτάσεις και κατεστραμμένα εργασιακά δικαιώματα

Το γεγονός πως στον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου, που έληξε πριν από λίγες μέρες, εκτός των καμένων εκτάσεων περιλαμβάνονται τα κατεστραμμένα εργασιακά δικαιώματα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» Β. Αιγαίου.

Σε αυτήν την αντιπυρική περίοδο, αναφέρει μεταξύ άλλων, «η μόνη αλλαγή που έφερε τελικά ο πολυδιαφημιζόμενος νόμος 4662/2020 ήταν τα εξαντλητικά ωράρια, οι ασταμάτητες επιφυλακές και οι δεκάδες συνάδελφοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους, αφήνοντας όμως πίσω τα ίδια κενά που κλήθηκαν να καλύψουν σε άλλες περιφέρειες. Αυτό φαίνεται και από τις διαμαρτυρίες εκατοντάδων συναδέλφων που έτρεχαν ανά την Ελλάδα προκειμένου να συνδράμουν όπου εκδηλωνόταν συμβάν, αλλά ακόμη και για να στελεχώσουν περιπολικά άλλων περιοχών εκατοντάδες χιλιόμετρα ή και μίλια μακριά από την έδρα τους, όπως έγινε με συναδέλφους από τα Γρεβενά, που μετακινήθηκαν για περιπολία στη Σκόπελο».

«Το προεδρείο της Ενωσής μας μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, που διευκόλυνε με τη στάση του να μας επιβληθεί, αντί να απαιτεί και να διεκδικεί την επαρκή χρηματοδότηση και τις απαιτούμενες προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό, ζητάει μέσω ανακοίνωσης στις 20/10/2020 επέκταση των συμβάσεων των εποχικών συναδέλφων για την κάλυψη των αναγκών της χώρας, επέκταση, δηλαδή, της εργασιακής ομηρίας των συμβασιούχων συναδέλφων, αντί να απαιτεί εδώ και τώρα άμεση μονιμοποίηση όλων των εποχικών και πενταετών πυροσβεστών για την κάλυψη των αναγκών της Πολιτικής Προστασίας και την αύξηση των προσλήψεων σε μόνιμο προσωπικό».

Επισημαίνει ακόμα πως «το "ανεξάρτητο" προεδρείο της Ενωσής μας φαίνεται ότι βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, το οποίο δείχνει ιδιαίτερα επιλεκτική σπουδή όποτε καλείται να "συνδράμει" με παρεμβάσεις του, ιδίως για προβλήματα που συνδέονται με το μεταναστευτικό ζήτημα στη Μυτιλήνη (...) Περισσεύει λοιπόν η υποκρισία συνάδελφοι, όταν όλοι αυτοί που αντί να προετοιμάζουν το συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ γνώριζαν τι πρόκειται να ψηφιστεί, εμφανίζονται κατόπιν εορτής να παριστάνουν τους σωτήρες και πάλι χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων».

Κάνει ξεκάθαρο ότι «για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τα οποία οφείλονται αποκλειστικά στην άρνηση της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας να χρηματοδοτήσει επαρκώς το Πυροσβεστικό Σώμα και τη Δασική Υπηρεσία και να θέσει ως προτεραιότητα την πυρασφάλεια της χώρας, έχουμε επανειλημμένα απαιτήσει από όλα τα προεδρεία να αναλάβουν πρωτοβουλίες για αγωνιστικές δράσεις και διεκδικήσεις και πάντα βρίσκουμε εμπόδια από τους ίδιους τους συναδέλφους που εκλέχτηκαν για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και αποτελούν το προεδρείο της Ενωσης».

Καταλήγοντας, τονίζει ότι «λόγω των συνθηκών που δεν μας επιτρέπουν την άμεση επαφή, σας καλούμε με οποιονδήποτε τρόπο να επικοινωνείτε με την παράταξή μας και να μας γνωστοποιείτε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει για την άμεση ανάδειξή του και τη διεκδίκηση της επίλυσής του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες για τους πυροσβέστες (2019-05-14 00:00:00.0)
Ενστολη διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου (2018-08-22 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την κυβέρνηση για τις συνθήκες εργασίας στα περιφερειακά αεροδρόμια (2017-04-14 00:00:00.0)
Υπόμνημα σχετικά με τη στελέχωση των περιφερειακών αεροδρομίων από τη FRAPORT (2017-03-29 00:00:00.0)
Θρηνούν οι πυροσβέστες συναδέλφους τους εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων (2016-08-28 00:00:00.0)
«Φωτιά» οι βάρδιες για τους πυροσβέστες (2007-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ