Κυριακή 13 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Ατζέντα εκδηλώσεων
Κυριακή 13/1
  • Καλλιόπη Βέττα - Γιάννης Ιωάννου
    Καλλιόπη Βέττα - Γιάννης Ιωάννου
    Πρεμιέρα της όπερας του Χέντελ «Ξέρξης», που ανεβαίνει σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση στη Λυρική Σκηνή, σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου και σκηνοθεσία Τζ. Κάρσον. Ερμηνεύουν: Μαίρη Ελεν Νέζη, Νίκος Σπανός, Μαρίνα Φιδέλη, Μαρία Μητσοπούλου κ.ά. Επαναλαμβάνεται στις 16,18,20/1.
Δευτέρα 14/1
  • Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη ξεκινά τα συναυλιακά «Παραμύθια μιας φωνής», στο Μέγαρο Μουσικής, με τραγούδια των Guelfucci, Weber, Χατζηδάκι, Μικρούτσικου, Bregovic, Αντύπα, Γαλάνη, Κραουνάκη, Ρεμπούτσικα. Τη συνοδεύουν η Συμφωνική Ορχήστρα Πράγας, με μαέστρο τον Fr. Preisler, Ελληνες μουσικοί και η Χορωδία «Fons Musicalis».
  • Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31) πραγματοποιείται (8.30 μ.μ.) η πρώτη από τις συναυλίες με έργα μουσικής δωματίου του Rameau. Ερμηνεύουν: Δάφνη Κοκκώνη (τσέμπαλο), Σ. Πλέσνερ (βιολί) και Αγγελος Ρεπάνης (μπασαβιόλα).
Τρίτη (15/1)
  • Στην γκαλερί «Νέες Μορφές» (Βαλαωρίτου 9), εγκαινιάζεται (7 μ.μ.) έκθεση έργων του Γιάννη Παπαγιάννη με τίτλο «Αυτοδύτης συμβάντων». Θα παρουσιαστούν πίνακες με γεγονότα από βιογραφίες ιστορικών προσώπων.
  • Στο πλαίσιο του αφιερώματος στο Βίκτορα Ουγκό, στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Β. Κωνσταντίνου 58), στις 7.30 μ.μ., η ερευνήτρια Λουκία Δρούλια θα μιλήσει με θέμα «Βίκτωρ Ουγκό: οι φιλελληνικές του εκδηλώσεις».
  • Στην αίθουσα «Α. Τρίτση» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), στις 6 μ.μ., παρουσιάζεται το βιβλίο του Μαν. Αντ. Χανιώτη «Παραδοσιακή Μουσική Πάρου - Αντίπαρου». Απαγγέλλει η Χρ. Διαβάτη. Μουσικολογική ανάλυση Μ. Δραγούμης.
Τετάρτη 16/1
  • Εργα σε μικρές και μεγάλες διαστάσεις που αντιπροσωπεύουν τη δουλιά των τελευταίων χρόνων, παρουσιάζει ο Γάλλος ζωγράφος Ντιντιέ Πακινιόν στην έκθεση στην γκαλερί «Εκφραση - Γιάννα Γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α).
  • Μελίνα Τανάγρη, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Σοφία Σπυράτου, με χορευτές και μουσικούς στις «Ροές»
    Μελίνα Τανάγρη, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Σοφία Σπυράτου, με χορευτές και μουσικούς στις «Ροές»
    Η λαϊκή κομπανία «Συλλέκτες» ερμηνεύει ρεμπέτικα, λαϊκά και έντεχνα τραγούδια, στις 10.30 μ.μ., στο «Δίαυλο» (Δράκου 9, Κουκάκι, 92.48.737).
Πέμπτη (17/1)
  • Εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στην αίθουσα «Σκουφά» (Σκουφά 4), έκθεση έργων ζωγραφικής του Ανδρέα Νικολάου.
  • Η Μαρία Βουμβάκη ξεκινά (10 μ.μ.) τις πρώτες παραστάσεις της στο «Αερικό» (Αγαθάρχου 4-6, Ψυρρή, 32.55.359), με τραγούδια από τους δύο δίσκους της και ανέκδοτα.
Παρασκευή 18/1
  • Ξεχωριστές ερμηνείες, στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια, 77.77.427), από την Καλλιόπη Βέττα (τραγούδι), τον συνθέτη Γιάννη Ιωάννου (πιάνο) και τη Στέλλα Τσάνη (βιολί). Συμπράττουν σήμερα και αύριο στο πρόγραμμα με τίτλο «Κοντσέρτο για μια φωνή».
  • Τα «Ξύλινα Σπαθιά» δίνουν συναυλία, στο «Ρόδον», στις 9.30 μ.μ. Αύριο (11 μ.μ.) εμφανίζονται στον «Αέρα» της Πετρούπολης.
  • Η Μελίνα Τανάγρη, ο Γιώτης Κιουρτσόγλου και η Σοφία Σπυράτου, πλαισιωμένοι από χορευτές και μουσικούς ξεκινούν ένα κεφάτο πρόγραμμα στο Θέατρο «Ροές» (Ιάκχου 14, Γκάζι, 34.79.426).
Σάββατο 19/1
  • Στις «Φωνές» (Αρτέμωνος 9, Ν. Κόσμος, τηλ. 92.70.628), στο πλαίσιο του «4ου Φεστιβάλ Κρουστών», στις 10.30 μ.μ., ο Ινδός δεξιοτέχνης των τάμπλας Σανκάρ Λαλ παίζει σόλο και αυτοσχεδιάζει με Ελληνες μουσικούς κρουστών.

Οι «Τέσσερις σειρήνες» του Ντ. Πακινιόν
Οι «Τέσσερις σειρήνες» του Ντ. Πακινιόν

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ