Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Διαμαρτυρία για τη διακοπή του επιδόματος σε άνεργη

Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ ενάντια στη διακοπή του επιδόματος ανεργίας σε γυναίκα, επειδή δήλωσε καθυστερημένα (6 μέρες αργότερα) την παρουσία της, πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, απαιτώντας να αποκατασταθεί άμεσα η επιδότηση της άνεργης, χωρίς καμία απώλεια.

Συγκεκριμένα, η άνεργη γυναίκα προσπάθησε αρχικά να δηλώσει παρουσία μέσα στα όρια των προθεσμιών, πηγαίνοντας η ίδια από το ΚΠΑ του ΟΑΕΔ, όπως συνέβαινε προηγουμένως, αλλά εκεί ενημερώθηκε πως αυτήν την περίοδο οι παρουσίες πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Η άνεργη, μη γνωρίζοντας τον τρόπο να το πραγματοποιήσει, επιχείρησε να απευθυνθεί τηλεφωνικά στον ΟΑΕΔ χωρίς τελικά να τα καταφέρει. Τελικά μέσω τρίτου προσώπου έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιδιώκοντας να δηλώσει με κάποιον τρόπο την παρουσία της, θέτοντας ταυτόχρονα και σχετικό ερώτημα για το ποια είναι η διαδικασία. Χωρίς να λάβει απάντηση κάποια στιγμή διαπίστωσε μέσω του τραπεζικού λογαριασμού πως το επίδομα δεν μπήκε, για να διευκρινιστεί τελικά από την υπηρεσία πως η παροχή του επιδόματος διακόπηκε γιατί στο μεταξύ είχε λήξει και η δεύτερη περίοδος υποβολής παρουσίας χωρίς να λάβει καμιά ειδοποίηση στο μεσοδιάστημα.

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο σημειώνει πως «τα παραπάνω προβλήματα δεν είναι καινούργια. Πρόσφατα είχαμε εκθέσει δημόσια την εικόνα που υπάρχει στο ΚΠΑ Λάρισας του ΟΑΕΔ, που λόγω της μεγάλης υποστελέχωσης έχει ως αποτέλεσμα τη δυσκολία να ανταποκριθεί στην εξυπηρέτηση των εργαζομένων και ανέργων. Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για την αντιμετώπιση της κατάστασης καθώς δεν έχει πάρει κάποιο μέτρο για την επίλυσή της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ