Σάββατο 24 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 25 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποχαιρετά την συντρόφισσα Ντίνα Μπαντή

Μέσα σε κλίμα θλίψης και συγκίνησης, συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι αποχαιρέτησαν την Παρασκευή τη συντρόφισσα Ντίνα Μπαντή, που «έφυγε» από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτώβρη, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της σ. Ντίνας, τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος της ζωής της τίμησε την ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του ΚΚΕ. Γεννημένη το 1958 στην Αμπελο Καρδίτσας, από γονείς αγρότες, μαχητές του ΔΣΕ που γαλούχησαν την ίδια και τα αδέλφια της στα ιδανικά του ΚΚΕ, «η συντρόφισσα Ντίνα από μικρή ηλικία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, όμως δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Πάλεψε παλικαρίσια ενάντια στα προβλήματα και αναδείχθηκε σε πραγματική μαχήτρια». Το 1991 οργανώθηκε στο ΚΚΕ, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο με τις αντεπαναστατικές ανατροπές και την εσωκομματική διαπάλη, όμως «από την πρώτη στιγμή έδωσε όλες τις δυνάμεις της για την ισχυροποίηση του Κόμματος στην περιοχή μέσα από κάθε κομματική χρέωση που ανέλαβε. Υπήρξε Γραμματέας της Επιτροπής Πόλης Καρδίτσας, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και του Νομαρχιακού Γραφείου Καρδίτσας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας, Γραμματέας της ΚΟΒ ΕΒΕ».

Η ΤΕ Καρδίτσας ξεχωρίζει επίσης τη συμβολή της σ. Ντίνας στο γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα, αφού για χρόνια υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας, συμβάλλοντας καθοριστικά να αναδειχθούν νέα γυναικεία στελέχη τόσο στο κίνημα όσο και στο Κόμμα.

  • Τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια της Ντίνας Μπαντή εκφράζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ