Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Διευρύνεται η διαφορά του Λ. Αρσε και του MAS

Καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής στη Βολιβία, στο 87% των καταμετρημένων ψηφοδελτίων (από τους 6,4 εκατ. ψηφίσαντες - ποσοστό συμμετοχής 88,1%) το «Κίνημα για τον Σοσιαλισμό» και ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιός του Λουίς Αρσε συγκεντρώνει 54,28% και προηγείται έναντι των αντιπάλων του της αντιδραστικής αντιπολίτευσης του Κάρλος Μέσα, που παίρνει 29,29% και του ακροδεξιού Λ. Φ. Καμάτσο με 14%.

Επίσης στους 162.270 ψηφίσαντες στο εξωτερικό, που ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση, ο Αρσε πήρε 68,94% και ακολουθούν οι Μέσα με 16,76%, Καμάτσο με 11,69%.

Χτες ο Αρσε ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της οποίας θα ηγηθεί θα αποκαταστήσει τις διπλωματικές σχέσεις με την Κούβα και τη Βενεζουέλα, σχέσεις που κατάργησε η πραξικοπηματική κυβέρνηση της Γιανίνε Ανιες τον Νοέμβρη του 2019, η οποία ανέτρεψε τον Πρόεδρο Εβο Μοράλες με τη στήριξη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή.

Ο Αρσε, που υπερασπίζεται τη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση του καπιταλισμού που εφάρμοσε όντας ο ίδιος υπουργός Οικονομικών για αρκετά χρόνια, δηλώνει ότι θα συγκροτήσει «κυβέρνηση εθνικής ενότητας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ