Τρίτη 20 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΑΣ
«Φτάνει ο εμπαιγμός - Απoζημιώσεις και έργα τώρα!»

Αυτό απαίτησαν με κινητοποίηση το πρωί της Κυριακής στην παλιά γέφυρα Χαλκίδας

Από την κινητοποίηση της Κυριακής στην παλιά γέφυρα Χαλκίδας
Από την κινητοποίηση της Κυριακής στην παλιά γέφυρα Χαλκίδας
Να σταματήσει ο εμπαιγμός κυβέρνησης, δήμων και Περιφέρειας, να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς και να δρομολογηθούν άμεσα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, απαίτησαν πλημμυροπαθείς του Ληλάντιου Πεδίου και των Ψαχνών στην Εύβοια που συμμετείχαν στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας, το πρωί της Κυριακής, στην παλιά γέφυρα Χαλκίδας.

Οι πλημμυροπαθείς της περιοχής παλεύουν μόνοι να σταθούν στα πόδια τους, με μεγάλο μέρος των καταστροφών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στις 9 Αυγούστου να μην έχουν ακόμη αποκατασταθεί, οι πενιχρές αποζημιώσεις να έχουν δοθεί σε ένα μικρό αριθμό κατοίκων και η υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας να παραμένει σε επίπεδο διακηρύξεων.

Την κατάσταση αυτή αντιπαλεύουν με κάθε τρόπο οι Επιτροπές Αγώνα των κατοίκων, που με την κινητοποίηση της Κυριακής έδωσαν συνέχεια σε μια σειρά δράσεων που έχουν αναπτύξει και οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

«Δύο μήνες μετά και δεν έχουμε επιστρέψει στην κατάσταση που ήμασταν πριν. Ακόμα και τα επιδόματα που θα έδιναν μια ανάσα δεν δόθηκαν και υπάρχει ερώτημα για τις διαδικασίες που ακολουθούνται. Η κατάσταση είναι οριακή σε πολλά νοικοκυριά. Εισπρακτικές εταιρείες παίρνουν τηλέφωνο από τη ΔΕΗ κατοίκους στο Μπούρτζι και απειλούν με διακοπές. Στην Καστέλα άρχισαν να έρχονται φουσκωμένοι λογαριασμοί νερού», τόνισε στον χαιρετισμό της στην κινητοποίηση η Γεωργία Μαργαρίτη, εκπρόσωπος της Επιτροπής Κατοίκων Ληλαντίου, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία των κατοίκων για την έλλειψη υποδομών και μέτρων προστασίας ενόψει του χειμώνα που έρχεται.

«Φτάνει πια ο εμπαιγμός», τόνισε από την πλευρά της η Χριστίνα Αβραμίδου, εκπρόσωπος των πληγέντων της Καστέλας Ψαχνών, και πρόσθεσε ότι κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση «πετούν το μπαλάκι» των ευθυνών ο ένας στον άλλον. Εξέφρασε την αγανάκτηση των κατοίκων για το γεγονός ότι οι δημοτικές αρχές δεν προχώρησαν στη λήψη απόφασης για απαλλαγή των πληγέντων από λογαριασμούς ύδρευσης και δημοτικά τέλη.

Η κινητοποίηση των Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων Ληλαντίου και Καστέλας ολοκληρώθηκε με συμβολικό αποκλεισμό της παλιάς γέφυρας Χαλκίδας και με τη δέσμευση για συνέχιση του αγώνα μέχρι να εκπληρωθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Στην κινητοποίηση των πλημμυροπαθών παραβρέθηκε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, δηλώνοντας τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα των πλημμυροπαθών για αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών που υπέστησαν, καθώς και για άμεση υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ