Τρίτη 20 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με δυσκολίες προχωρά η αποκατάσταση των ζημιών στη Δημοτική Πινακοθήκη

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της, Νίκο Τέγο, επισκέφτηκε την Παρασκευή τη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας, η οποία κατά τις πρόσφατες πλημμύρες υπέστη σοβαρές ζημιές στις υποδομές της, κυρίως σε ό,τι αφορά έργα Καρδιτσιωτών ζωγράφων που συνδέθηκαν με το ιστορικό παρελθόν της πόλης.

Οπως ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι, βρίσκονται σε εξέλιξη οι σωστικές ενέργειες που στηρίζονται στην ακούραστη δουλειά του προσωπικού και άλλων εθελοντών, συντηρητών κ.λπ. Ωστόσο, όπως τόνισαν, «η μάχη με το χρόνο και με κάθε είδους πρόβλημα σκοντάφτει στην ανυπαρξία τεχνικού προσωπικού, επιστημονικής καθοδήγησης αλλά και των αναγκαίων υλικών συντήρησης. Το γεγονός μάλιστα της καταστροφής της υποδομής που υποστηρίζει τη λειτουργία της Πινακοθήκης την καθιστά προβληματική έως αδύνατη για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού τα συστήματα που υποστηρίζουν τη συντήρηση των έργων (εξαερισμού, θερμοκρασίας κ.λπ.) είναι εκτός λειτουργίας. Είναι επομένως απαραίτητα ο άμεσος καθαρισμός του υπογείου και η αποκατάσταση εγκαταστάσεων βασικών λειτουργιών της Πινακοθήκης. Παράλληλα απαιτούνται σειρά τεχνικών παρεμβάσεων σε όλο το κτίριο, προκειμένου η Πινακοθήκη να λειτουργήσει με σύγχρονους όρους, που θα παρέχουν άρτια λειτουργία του χώρου, ασφάλεια του υλικού και άνετη πρόσβαση στους επισκέπτες».

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης και τόνισε πως από την πρώτη στιγμή, με παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, υπήρξε επικοινωνία με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να της τεθούν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στη Δημοτική Πινακοθήκη, ενώ ζητήθηκαν η άμεση κινητοποίηση του απαραίτητου και εξειδικευμένου προσωπικού και η διάθεση όλων των αναγκαίων μέσων ώστε να διασωθεί και να αποκατασταθεί αυτή η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Καρδίτσας. Ταυτόχρονα δήλωσε πως οι εργαζόμενοι της Πινακοθήκης πρέπει να πάρουν τη θέση τους στον αγώνα που δίνει ο λαός της πόλης όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να παρθούν ολοκληρωμένα μέτρα αποκατάστασης, αποζημιώσεων στο 100% για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ