Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στο Δημόσιο

Σε μαζική συμμετοχή στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 15 Οκτώβρη και στη συγκέντρωση που οργανώνεται στο πλαίσιό της στα Προπύλαια, στις 10 π.μ., όπως και στα πανεργατικά συλλαλητήρια δύο μέρες πριν, στις 13 Οκτώβρη, καλεί το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του που αναδεικνύει τους λόγους που καθιστούν αναγκαία την επιτυχία της απεργίας.

«Απεργώ γιατί απαιτώ να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων», τονίζει η ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το χρόνο που κερδίσαμε για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των σχολείων, των δημόσιων υπηρεσιών».

«Απεργώ γιατί απαιτώ, εδώ και τώρα, την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μαζικές, μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, με άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας - Πρόνοιας και ένταξή τους σε έναν ενιαίο κρατικό σχεδιασμό. Εδώ και τώρα 3.500 ΜΕΘ, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους εργασίας», υπογραμμίζει.

Και συνεχίζει: «Απεργώ γιατί απαιτώ, εδώ και τώρα, καθαρά σχολεία με 15 μαθητές ανά τμήμα, μαζικές προσλήψεις καθαριστριών και εκπαιδευτικών. Είμαστε στον Οκτώβρη, εν μέσω πανδημίας, και λείπουν από τα σχολεία περισσότεροι εκπαιδευτικοί από την προηγούμενη χρονιά (...) Απεργώ γιατί είναι παλλαϊκή απαίτηση σε περίοδο πανδημίας να στελεχωθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, να καλυφθούν όλα τα κενά, δηλαδή εδώ και τώρα 40.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και τουλάχιστον 25.000 υγειονομικών. Δεν μπορεί με την πρώτη πλημμύρα να πνιγόμαστε, με την πρώτη φωτιά να μετράμε νεκρούς και τις επόμενες ακριβώς μέρες η κυβέρνηση να απολύει 5.000 δασεργάτες! Δεν μπορεί να μετράμε καθημερινά πάνω από 300 κρούσματα COVID-19 και η κυβέρνηση να διαθέτει για τον υγειονομικό έλεγχο, για όλο το λεκανοπέδιο Αττικής, μόνο 140 ελεγκτές, χωρίς να τους διαθέτει τα απαραίτητα μέσα!».

Υπογραμμίζει επίσης ότι στο επίκεντρο της απεργίας πρέπει να βρεθεί η πάλη για αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά 13ου - 14ου μισθού, ο αγώνας ενάντια στη συνέχεια της αντιασφαλιστικής επίθεσης με την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, η καταδίκη της συνεχιζόμενης επίθεσης στα συνδικάτα και τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.

«Απεργώ, συμμετέχω στις συγκεντρώσεις, στα συλλαλητήρια και τις απεργίες γιατί εδώ είναι η δύναμή μου. Ο,τι καταφέραμε το έχουμε πετύχει με τους αγώνες μας!», αναφέρει το ΠΑΜΕ, υπενθυμίζοντας τους αγώνες ενάντια στην αντιδραστική κρατική «αξιολόγηση» στο Δημόσιο, για να μην τοποθετηθούν κάμερες στις σχολικές τάξεις, να μην καταργηθούν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, για την καταδίκη του φασισμού.

Στην απεργία στις 15/10 και στα συλλαλητήρια στις 13/10 καλούν με ανακοινώσεις τους μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τα Σωματεία στους δήμους Πετρούπολης και Ηλιούπολης κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικός αναβρασμός ενόψει της πανυγειονομικής απεργίας(2022-10-14 00:00:00.0)
Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις - Δώστε λεφτά για μόνιμες προσλήψεις!(2020-11-11 00:00:00.0)
Ακούστηκαν δυνατά οι φωνές τους κάτω από τη μάσκα!(2020-09-25 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών πριν να είναι αργά(2020-09-25 00:00:00.0)
Προσκλητήριο για την πανελλαδική κινητοποίηση(2000-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ