Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ο ΣΕΒ δίνει ραβασάκι στην κυβέρνηση για το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί την εργατική τάξη το ΠΑΜΕ, σε σχόλιό του για τη συνάντηση που έγινε προχτές στα κρυφά μεταξύ του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, και του προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Παπαλεξόπουλου, με κύριο «μενού» το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση.

Αναλυτικά, το ΠΑΜΕ επισημαίνει τα εξής:

«Την ίδια ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι, πλημμύριζαν τους δρόμους της Αθήνας απαιτώντας "Οι ναζί στη φυλακή", σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο υπουργός της Εργοδοσίας Βρούτσης άνοιγε για μια ακόμη φορά τις πόρτες του υπουργείου της Εργοδοσίας στον ΣΕΒ.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας - γιατί η συνάντηση έγινε στα μουλωχτά - φαίνεται ότι ο πιο πιστός υπηρέτης των εργοδοτών, κ. Βρούτσης, παρέλαβε αυτοπροσώπως το νομοσχέδιο που του ετοίμασε ο ΣΕΒ, για τον περιορισμό της λειτουργίας των συνδικάτων και την κατακρεούργηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η αντεργατική επίθεση των εργοδοτών δεν αναστέλλεται. Δεν μπαίνει σε καραντίνα. Με το ραβασάκι τους στον αγαπημένο τους υπουργό, τα αφεντικά έδωσαν γραμμή για τα νέα αντεργατικά μέτρα, για διασφάλιση της κερδοφορίας τους με κάθε κόστος».

«Θα πάρουν απάντηση! Ολοι σε αγωνιστική ετοιμότητα», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα «με τη μαζική, μαχητική τους δράση να βάλουν φρένο στους αντεργατικούς σχεδιασμούς! Με κάθε μέσο, με περιοδείες, εξορμήσεις, συσκέψεις, αφίσες, πανό, να ενημερώσουμε την εργατική τάξη για τα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης - εργοδοτών. Να φτάσει σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε χώρο δουλειάς το κάλεσμα των συλλαλητηρίων στις 13 Οκτώβρη».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org