Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
Πολύμορφη δραστηριότητα από Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Αφισοκόλληση στη Θεσσαλονίκη
Αφισοκόλληση στη Θεσσαλονίκη
Γειτονιές ολόκληρες «οργώνουν» μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αυτές τις μέρες, πραγματοποιώντας μια πλατιά εξόρμηση, καλώντας τον λαό και τη νεολαία να στείλουν μήνυμα καταδίκης των φασιστών και του συστήματος που τους γεννά. Μέρες δράσης ενάντια στο φασισμό σε σχολές ΑΕΙ, εκδηλώσεις, συσκέψεις, προβολές, γκράφιτι, μοίρασμα ανακοινώσεων και άλλες πρωτοβουλίες περιλαμβάνει η πολιτική αυτή παρέμβαση.

Πανό σήκωσαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Χαροκόπειο και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, σε συνέχεια της δραστηριότητας που αναπτύσσουν οι Οργανώσεις των ΑΕΙ σε όλη την Αττική. Παρόμοιες πρωτοβουλίες με προβολές του ντοκιμαντέρ και άλλες εκδηλώσεις πάρθηκαν τις προηγούμενες μέρες στις σχολές Υγείας, στο Πολυτεχνείο, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Με πανό και συνθήματα επίσης στόλισαν το κέντρο της Αθήνας μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, καλώντας σε καταδίκη των ναζί εγκληματιών. Σε Γέρακα και Κορωπί τις προηγούμενες μέρες σβήστηκαν εμετικά συνθήματα φασιστοειδών από διάφορα σημεία, με τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ να καλούν τον λαό της περιοχής σε επαγρύπνηση για να απομονώνει τους εγκληματίες φασίστες.

Στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το βράδυ της Δευτέρας, πραγματοποίησαν εξόρμηση στις γειτονιές του δήμου. Κάλεσαν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων και φορέων της Θεσσαλονίκης και με συνθήματα στους τοίχους έστειλαν το μήνυμα που αποτελεί λαϊκή απαίτηση: «Οι ναζί στη φυλακή» και ...«Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους φασίστες». Αλλωστε, από την πρώτη μέρα ανοίγματος των σχολών, τη Δευτέρα, τα μέλη της ΚΝΕ στο ΑΠΘ και στο ΠΑΜΑΚ προχώρησαν σε μαζικές δράσεις με αναρτήσεις πανό, αφισοκολλήσεις και συνθήματα στους τοίχους μπροστά στις 7 Οκτώβρη, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Βέροια ανάρτησαν πανό στο κέντρο της πόλης.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στις Σέρρες χτες βράδυ διοργάνωσαν συναυλία στην πλατεία Ελευθερίας, που αγκαλιάστηκε από τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της περιοχής και σήμερα Τετάρτη προγραμματίζουν πικετοφορία, στις 11 το πρωί από την πλατεία Κρονίου.


Ζωγράφου
Ζωγράφου

Ζωγράφου
Ζωγράφου

Πανό στο Πολυτεχνείο της Αθήνας
Πανό στο Πολυτεχνείο της Αθήνας

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Χαλκίδα: Πανό μήκους 35 μέτρων «στολίζει» την παραλία
Χαλκίδα: Πανό μήκους 35 μέτρων «στολίζει» την παραλία

Γέρακας
Γέρακας

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ