Κυριακή 6 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
ΠΡΟΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΑΠΟ ΤΣΑΚΟΧΩΡΙ...

Φεύγει ο πρωθυπουργός για την πλανηταρχεύουσα πρωτεύουσα κι ο ελληνικός λαός αποκλεισμένος απ' τα χιόνια έχει φύγει ήδη απ' την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για το ιδιότυπο χωρίον του κ. Τσάκα, το τσακοχώρι.

Πασπατεύοντας τα ψιλά του ευρώ στην άδεια τσέπη, με τα βάσανα βουνό, εκπαιδεύεται στο διανοητικό αυνανισμό θεώμενος τον τηλεοπτικό γλείφτη της ανίας, δήθεν για να ξεχνιέται.

Στην πραγματικότητα, το καλοστημένο παιχνίδι θέλει να μη μάθουμε ή κι αν μάθουμε να μη μας αφορά, να μη μας απασχολεί καν τι θα παραδώσει στον Αμερικανό βάρβαρο ο πολιτισμένος Ευρωπαίος μπάτλερ του.

Το Κυπριακό είναι προ πολλού ξεπουλημένο. Το Αιγαίο παραδομένο στο ΝΑΤΟ, δηλαδή στους Αμερικανούς. Οι Ενοπλες Δυνάμεις δόθηκαν στους αφέντες να τις τακτοποιούν, όπως θέλουν και να στέλνουν φαντάρους να τους φιλάνε τα συμφέροντα. Η Παιδεία αλλοτριωμένη κι ακριβή έχει παραδοθεί στο κέρδος απ' το οποίο τρέφεται τρώγοντας τα παιδιά στο μύλο της εφήμερης γνώσης των παραδόπιστων. Οι επικοινωνίες, οι συγκοινωνίες και το φως και το νερό, ακόμα κι ό,τι απέμεινε από τις παραλίες μας, έχουν ήδη παραδοθεί στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο που επιχειρεί βεβαίως με την άδεια και για λογαριασμό των κολοσσών σε ΗΠΑ και ΕΕ.

Δεν πρέπει να μείνει ο λαός ούτε λεπτό σε περισυλλογή. Ούτε ώρα σε δράση και αντίδραση ενεργός. Γιατί τότε θα αναρωτηθεί τι απέμεινε στον πρωθυπουργό να παραδώσει από τη χώρα που ο λαός έχτισε με τα χέρια, τους αγώνες και τους τάφους του. Κι άμα αναρωτηθεί έστω μια στιγμή στα σοβαρά, θα καταλάβει πως το... «αφεντικό» που σβήνει ως και τα σύνορα των «ασήμαντων» συμμάχων του όπως η Ελλάδα, απαιτεί τώρα να δώσει και ρητή υποσχετική για το μέλλον. Λευκή επιταγή. Για να μπορεί να εκχωρεί ο Αμερικανός δικαιώματα ελληνικά όπου του χρειάζονται μισθοφορικά κράτη σαν την Τουρκία. Κοντολογίς, να πληρώνει με ξένα (τα δικά μας) κόλλυβα τις κηδείες που στήνει απ' όπου περνάει.

Αμα όμως αλλάζει ένα ελληνικό χωριό το όνομά του για να... τιμήσει το νικητή του Μεγάλου Αδελφού κι η Νικομήδεια γίνεται Τσακοχώρι, τότε μπορεί κι ο Ελληνας πρωθυπουργός να πάει απαρατήρητος στην Ουάσιγκτον και να βαφτίσει «αντίσταση» ή και «επιτυχία», την επιλογή της πολιτισμένης υποταγής στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Αυτό το ταξίδι είναι τόσο μοιραίο για το έθνος και το λαό, όσο μοιραία κι αναπόδραστη ήταν και είναι η επιτυχία του «Μπιγκ Μπράδερ». Καλό ταξίδι σ' όλους όσοι φεύγουν απ' την πραγματικότητα. Ο πολύς λαός όμως μένει εδώ. Καραούλι.


Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ