Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «COFFE ISLAND»
Απεργιακή απάντηση στις απολύσεις

Από τη χτεσινή απεργία στο εργοστάσιο της «Coffee Island» στην Πάτρα
Από τη χτεσινή απεργία στο εργοστάσιο της «Coffee Island» στην Πάτρα
Με 24ωρη απεργία στο εργοστάσιο της εταιρείας «Coffee Island» («ΣΑΠΛΑΪ ΓΙΟΥΝΙΚ ΑΕ») στην Πάτρα απάντησαν χτες οι εργαζόμενοι στις απολύσεις τριών συναδέλφων τους.

Η απεργία, που είχε καθολική συμμετοχή, προκηρύχθηκε από το Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών - Τροφίμων Αχαΐας, ενώ στο πλευρό των εργαζομένων και του Συνδικάτου στέκονται το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και άλλα συνδικάτα.

Δίνοντας συνέχεια στην πάλη, το κλαδικό Συνδικάτο προκήρυξε νέα 24ωρη απεργία στην επιχείρηση για αύριο Πέμπτη, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται περιοδείες σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας στην Πάτρα, με στόχο την πλατιά ενημέρωση για αυτήν τη μάχη.

Χτες, από τα ξημερώματα, η μάχη της περιφρούρησης της απεργίας για την επιστροφή των εργαζομένων στη δουλειά δόθηκε με τη συμβολή αντιπροσωπείας του Εργατικού Κέντρου και συνδικαλιστών από σωματεία της δύναμής του.

Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία προχώρησε στην απόλυση τριών εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και ενός συνδικαλιστή, μέλους της Διοίκησης του κλαδικού Συνδικάτου. Ο λόγος των απολύσεων, όπως καταγγέλλουν Συνδικάτο και Εργατικό Κέντρο, είναι η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

Η εργοδοσία με τις απολύσεις θέλει να βάλει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους που «σήκωσαν κεφάλι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες και ταυτόχρονα διεκδίκησαν μέτρα προστασίας της υγείας μέσα στο χώρο δουλειάς», σε συνθήκες πανδημίας, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Οσο για την προσπάθεια της εργοδοσίας να δικαιολογήσει τις απολύσεις με τον ισχυρισμό για μειωμένα κέρδη κατά το τελευταίο επτάμηνο, υπενθυμίζει ότι «τον προηγούμενο μήνα, σε ενημέρωση προς τους εργαζόμενους, η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι ο τζίρος είναι αυξημένος κατά 13% σε σχέση με το 2019 και 7% σε σχέση με το 2018, ενώ την ίδια στιγμή ετοιμάζεται για κολοσσιαίες επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στα τμήματα παραγωγής - αποθήκης».

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη «Βαϊράμογλου»

Στο μεταξύ, νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Βαϊράμογλου» στον Κολωνό, αντιδρώντας στις απολύσεις εργαζομένων, αλλά και στην προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, όπως αυτή εκδηλώθηκε προχτές με την προσαγωγή δύο συνδικαλιστών του κλάδου, μετά την παρέμβαση του Συνδικάτου ενάντια στις απολύσεις.

Με συνθήματα οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους, ενώ με ντουντούκα ενημέρωναν τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις. Παράλληλα, απηύθυναν κάλεσμα συσπείρωσης στο κλαδικό Συνδικάτο προκειμένου να δοθεί μαζική, συλλογική και αποφασιστική απάντηση στην εργοδοτική επίθεση μέσα στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ