Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Πρωτοβουλίες για να φτάσει παντού το κάλεσμα για τα συλλαλητήρια στις 13 Οκτώβρη

«Τώρα αγώνας μαζικός για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του!». Με το σύνθημα αυτό, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, δίνουν συνέχεια στον αγωνιστικό τους βηματισμό, μπροστά στα πανεργατικά συλλαλητήρια που οργανώνουν την Τρίτη 13 Οκτώβρη.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Συλλαλητήρια οργανώνουν την ίδια μέρα συνδικαλιστικές οργανώσεις στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Με εξορμήσεις και περιοδείες, συσκέψεις και συνελεύσεις σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, με πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, τα συνδικάτα δίνουν απάντηση στην εντεινόμενη αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου, απευθύνουν πλατιά στους εργαζόμενους κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια.

Στην ίδια κατεύθυνση, Σωματεία και Ομοσπονδίες αποφασίζουν επίσης τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, μέρα που ανακοινώνεται η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής (συγκέντρωση στις 10 π.μ., σταθμός Μετρό «Αμπελόκηποι»), με αίτημα την καταδίκη των εγκληματιών φασιστών.

Σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια καλούν με ανακοινώσεις τους Ομοσπονδίες σε μια σειρά από κλάδους.

«Δεν αποδεχόμαστε τα εργοστάσια και οι βιοτεχνίες του κλάδου να μετατραπούν σε εστίες υπερ-μετάδοσης όπου θα θερίζει η πανδημία του κορονοϊού. Οι συνάδελφοι μετανάστες στα φασονατζίδικα του ιματισμού να αποτελούν τα μόνιμα θύματα των μεγάλων εταιρειών, των φασονατζήδων και της απουσίας κάθε κρατικού ελέγχου», τονίζει η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ).

Την ανάγκη να σημάνει συναγερμός στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους τονίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ).

«Φέρνουμε στην πρώτη γραμμή τα προβλήματα και τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου», σημειώνει η Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και καλεί τα σωματεία του κλάδου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο.

Το «παρών» στο συλλαλητήριο, προτάσσοντας αιτήματα και διεκδικήσεις για την προστασία των αυτοαπασχολούμενων, θα δώσει επίσης η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), ενώ τη συμμετοχή της αποφάσισε την Κυριακή, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Στάσεις εργασίας και συνελεύσεις από το Συνδικάτο Οικοδόμων

Αντίστοιχα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, μετά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή, προχωρά σε συνελεύσεις στα Παραρτήματά του και σε μεγάλους χώρους δουλειάς, σε περιοδείες στις μικρές οικοδομές και σε συσκέψεις στις γειτονιές.

Το πρόγραμμα που έχει αποφασίσει είναι το εξής: Στάσεις εργασίας και Γενικές Συνελεύσεις θα γίνουν: Αύριο Πέμπτη (12 μ. - 1.30 μ.μ.) στο εργοτάξιο ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου. Την Παρασκευή 2/10 (12 μ. - 1.30 μ.μ.) στο εργοτάξιο του «River West». Τη Δευτέρα 5/10 (12 μ. - 1 μ.μ.) στο εργοτάξιο στην οδό Π. Ιερεμίου και Παράσχου στην Αθήνα. Την Τρίτη 6/10 (7 π.μ. - 8 π.μ.) στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ και (12 μ. - 1 μ.μ.) στο εργοτάξιο του «Lidl» στην οδό Πειραιώς και Χαμοστέρνας.

Επίσης, οι συνελεύσεις στα Παραρτήματα θα γίνουν με βάση το εξής πρόγραμμα: Τη Δευτέρα 5/10, στις 7 μ.μ., στην Καλλιθέα (Αριστείδου 92). Την Παρασκευή 9/10, στις 7 μ.μ., στον Πειραιά (Ομ. Σκυλίτση 19, 4ος όροφος) και σε Βύρωνα - Ζωγράφου (Περιάνδρου 18). Την Κυριακή 11/10, στις 10 π.μ., σε Μενίδι - Ανω Λιόσια (Δεκελείας 42), Ιλιον - Καματερό (Μενελάου 33 και Χρυσηίδος), Περιστέρι (Θεοφράστου και 40 Εκκλησιών 20) και Κέντρο (11 π.μ., Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος).

Πρωτοβουλίες σε κλάδους και χώρους δουλειάς

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, προετοιμάζοντας τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο, προγραμματίζει σήμερα Τετάρτη, στις 11 π.μ., παρέμβαση στα εμπορικά κέντρα «Smart Park» και «McArthurGlen» στα Σπάτα, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής. Το Σάββατο 3/10 σχεδιάζει πλατιά εξόρμηση στον κλάδο, με ραντεβού στις 10 π.μ. στα γραφεία του.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής προχωρά αυτές τις μέρες σε εξορμήσεις σε υγειονομικούς και ασθενείς στα Κέντρα Υγείας της περιοχής, προτάσσοντας διεκδικήσεις για μέτρα προστασίας και υποδομές Υγείας. Σήμερα, Τετάρτη, θα βρεθεί στα Κέντρα Υγείας Λαυρίου (9.30 π.μ.), Σπάτων (9.30 π.μ.), Νέας Μάκρης (11 π.μ.) και Κορωπίου (11.30 π.μ.). Οι παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν αύριο, Πέμπτη, στις 11 π.μ. στο ΚΥ Σαρωνικού.

Το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote e-Value» Αττικής έχει αποφασίσει τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο και οργανώνει τις εξής πρωτοβουλίες: Την Παρασκευή 2/10, στις 8 π.μ., προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της εταιρείας στον Κεραμεικό, απαιτώντας να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Την Πέμπτη 8/10 καλεί σε σύσκεψη στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής προχωρά σε διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, σήμερα, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων. Στη συνεδρίαση συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Mellon».

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν τις διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων και ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων σε σύσκεψη την Πέμπτη 8/10, στις 11 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΝΟ (Κολοκοτρώνη 132).

Σε άλλες περιοχές

-- Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου οργανώνει συλλαλητήριο στις 13/10, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Σήμερα, καλεί σε σύσκεψη στα γραφεία του, στις 7 μ.μ., με θέμα την οργάνωση της δράσης για την επιτυχία του συλλαλητηρίου.

-- Το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας καλεί εργαζόμενους, σωματεία και φορείς σε σύσκεψη με θέμα τις τεράστιες ελλείψεις στη δημόσια Υγεία, τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και την οργάνωση της πάλης τους, την Κυριακή 4/10, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου στο Αργος.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org