Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Να καταδικαστούν οι ναζί εγκληματίες

  • Συγκέντρωση στις 7 Οκτώβρη, μέρα της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή
  • Κάλεσμα και από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Με την απαίτηση να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες και θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής, το ΠΑΜΕ καλεί συνδικάτα και φορείς του λαϊκού κινήματος σε κινητοποίηση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, στις 10 το πρωί, στο σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι». Η κινητοποίηση γίνεται τη μέρα που θα ανακοινωθεί στο Εφετείο Αθηνών η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ τονίζει ανάμεσα σε άλλα: «Τα συνδικάτα έχουμε τη δύναμη να τους απομονώσουμε με την οργάνωση αγώνων που στοχεύουν την αιτία που τους μεγαλώνει, τους τροφοδοτεί και τελικά τους χρησιμοποιεί όποτε και όπως βολεύει τους επιχειρηματικούς ομίλους, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων: Τον ορατό εχθρό, τον καπιταλισμό (...)

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην επίθεση που κλιμακώνεται με στόχο να πληρώσουν ξανά τα εργατικά - λαϊκά στρώματα τη νέα κρίση, τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά και ενάντια στην κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ετσι μόνο αντιμετωπίζονται οι φασίστες, όσα μορφώματα κι αν επινοήσουν».

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί επίσης τους φοιτητικούς συλλόγους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, με τα σχετικά ψηφίσματα να σημειώνουν μεταξύ άλλων:

«Στέλνουμε τους φασίστες - εγκληματίες εκεί που ανήκουν: Στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας! Η δίκη μπορεί να φτάνει στο τέλος της, όμως ο αγώνας του λαού ενάντια στο φασιστικό έκτρωμα, η πάλη για να απομονωθούν από κάθε σχολή, από κάθε γειτονιά, από κάθε χώρο δουλειάς οι φασίστες τώρα δυναμώνει! Οι μάχες που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα, κόντρα στους φασίστες, κατάφεραν να τους απομονώσουν σε γειτονιές, σχολεία, σχολές και χώρους δουλειάς, να συμβάλουν και στην εκλογική συρρίκνωση των δολοφόνων, ναζιστών της ΧΑ. Δεν επαναπαυόμαστε! Οπως τώρα τα αφεντικά τους - οι επιχειρηματίες τούς "μαζεύουν" κάτω και από τη συμβολή των αγώνων μας, έτσι μπορούν σε επόμενη φάση να τους "ξαναμολήσουν" για να χτυπήσουν τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και τους αγώνες μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ