Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τέσσερις νεκροί πρόσφυγες σε ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης

Τραγική εξέλιξη είχε η βύθιση σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες στα ανοιχτά της Κρήτης το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ναυτιλίας, ανασύρθηκαν από τη θάλασσα τέσσερις νεκροί. Πρόκειται για δύο μικρά αγόρια και δύο γυναίκες. Το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται και στον μακρύ κατάλογο των νεκρών προστέθηκαν άλλοι τέσσερις άνθρωποι. Μέχρι το πρωί της Τρίτης είχαν περισυλλεγεί 57 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Σητεία, ενώ στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφού έπνεαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι έως και 7 μποφόρ.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας για τη δυσχερή θέση στην οποία βρισκόταν σκάφος αγνώστων στοιχείων με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.

Στην περιοχή έσπευσε ένα παραπλέον πλοίο, το οποίο ενώ αρχικά εντόπισε το σκάφος να πλέει σε κοντινή απόσταση, στη συνέχεια αυτό βυθίστηκε. Ακόμη, στην περιοχή έσπευσαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επιπλέον παραπλέοντα πλοία. Σύμφωνα με το Λιμενικό, κάποιος από τους επιβαίνοντες τηλεφώνησε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, αναφέροντας ότι το σκάφος στο οποίο επιβαίνει ο ίδιος και άλλα άτομα βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και πρόσφυγες δεν έχει γίνει γνωστό από πού ξεκίνησε και ποιος ήταν ο προορισμός του. Ομως, όταν μια δίοδος κλείνει ή περιορίζεται (αξίζει εδώ να επισημανθούν οι σχετικές καταγγελίες για επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο τους τελευταίους μήνες), οι διακινητές αναζητούν άλλες, πιο επικίνδυνες διαδρομές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ