Τρίτη 1 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απάντηση στην τρομοκρατία

Πετυχημένη η πρώτη επαφή του Συντονιστικού Σωματείων, Συνδικάτων και Συνδικαλιστών Αθήνας με εργαζόμενους στον κλάδο security και χρηματαποστολών

Να αντισταθούν στην εργοδοτική τρομοκρατία και να οργανωθούν στο Συνδικάτο τους για την αποτελεσματική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, κάλεσαν χτες μέλη του Συντονιστικού Σωματείων, Συνδικάτων και Συνδικαλιστών Αθήνας και της γραμματείας του ΠΑΜΕ τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εταιρία WACKENHUNT.

Χτες το πρωί τα μέλη του Συντονιστικού - παρά τις προσπάθειες κάποιων εργοδοτικών υπαλλήλων να τους εμποδίσουν στην αρχή - πραγματοποίησαν περιοδεία στο χώρο όπου βρίσκονται τα αυτοκίνητα χρηματαποστολών της εταιρίας στο Βοτανικό και ήρθαν σε επαφή με τους εργαζόμενους που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Αφορμή της περιοδείας αποτέλεσαν οι προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκρατίας από τη μεριά της εργοδοσίας στον Πέτρο Κεφαλά, μέλος του σωματείου εργαζομένων στην WACKENHUNT, προκειμένου να περιοριστεί η συνδικαλιστική του δράση αλλά και να αποτραπεί ανάλογη δράση από άλλους.

Το Συντονιστικό μοίρασε ανακοίνωση σε όλους τους εργαζόμενους καταγγέλλοντας την εργοδοτική τρομοκρατία και τις εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας - όπως εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες, χαμηλά μεροκάματα κ.ά. - «στις οποίες η Διεύθυνση της εταιρείας WACKENHUNT στηρίζει τη λειτουργία και την κερδοφορία της». Ακόμα τούς κάλεσε να οργανωθούν στο Συνδικάτο τους (το Σύνδεσμο Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων) επισημαίνοντας ότι «η δράση για τα δικαιώματά μας είναι ο μόνος δρόμος... για να κατακτήσουμε όλα όσα μας ανήκουν».

Αποτιμώντας τα αποτελέσματα της περιοδείας ο Γ. Πέρρος, μέλος του Συντονιστικού, δήλωσε στο «Ρ» ότι «είναι ένας χώρος δύσκολος με σοβαρά και οξυμένα προβλήματα. Σήμερα έγινε κατορθωτό να αναδειχτούνε ως ένα βαθμό και θεωρούμε θετικό που οι εργαζόμενοι πήραν την ανακοίνωση παρά την τρομοκρατία που υπήρξε. Τους καλέσαμε να μαζικοποιήσουνε τα σωματεία και να αντισταθούν στις επιδιώξεις της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συνέχεια της επαφής μας με τους εργαζόμενους αυτού του κλάδου θα έχει καλά αποτελέσματα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ