Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Παρέμβαση χτες από ταξικά συνδικάτα

Σε «ΧΑΛΚΟΡ» και «ΕΛΒΑΛ» βρέθηκαν συνδικάτα απ' το Μέταλλο και άλλους κλάδους

Περιοδεία στο εργοστάσιο της «ΧΑΛΚΟΡ», που πρόσφατα πέταξε στο δρόμο 25 εργαζόμενους, ενώ επίκεινται κι άλλες απολύσεις, πραγματοποίησαν χτες τα ταξικά συνδικάτα με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Βοιωτίας. Εκεί ήταν και αντιπροσωπείες από τα Συνδικάτα Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, Φαρμάκου Αττικής και από τον Τύπο - Χαρτί, αναδεικνύοντας πως οι απολύσεις και συνολικά η εργοδοτική επιθετικότητα αφορά όλους τους εργάτες, όλων των κλάδων και όχι μόνο τους εργαζόμενους ενός εργοστασίου.

Εξόρμηση έκαναν και στο εργοστάσιο της «ΕΛΒΑΛ» (σ.σ.: ανήκει στον ίδιο όμιλο, του Στασινόπουλου), όπου εντατικοποιεί την εργασία με 12ωρα, αυξάνοντας κατακόρυφα και την παραγωγή. Στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις του ομίλου, η εργοδοσία απαγορεύει κάθε συνδικαλιστική δράση, τρομοκρατώντας με απολύσεις, απειλώντας πως θα ξηλώσει τα εργοστάσια και θα τα μεταφέρει σε άλλες χώρες. Τα Συνδικάτα κάλεσαν τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν παθητικά αυτήν την κατάσταση, να πιστέψουν στις δυνάμεις τους, να παραμερίσουν τις απειλές και την τρομοκρατία, να οργανωθούν στο Συνδικάτο Μετάλλου και να παλέψουν για να σταματήσουν οι απολύσεις.

Ταυτόχρονα, τους κάλεσαν να βγάλουν ουσιαστικά συμπεράσματα, ότι αυτός ο δρόμος ανάπτυξης που ψηφίζεται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. «θα τους πετάει στο δρόμο άνεργους, θα τους προσφέρει δουλειά με χαμηλά μεροκάματα, χωρίς ασφάλιση και σύνταξη και με κέρδη μόνο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες». Ενώ καλώντας τους να παλέψουν για να έχουν όλοι σταθερή εργασία, τόνισαν ότι είναι καιρός οι εργάτες «να διαλέξουν τον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Αυτόν της κοινωνικοποίησης των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ