Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΑΖΑΜΙΑΣ
Ο Πράσινος Καζαμίας

Ετος 2002. Μπορείτε να ξέρετε τι θα συμβεί στο μέλλον και χωρίς τηλεφωνικά τέλη!

Γρηγοριάδης Κώστας

Ο τόπος μας είναι μικρός...Το 'χει γράψει κι ο Σεφέρης. Εμείς, βέβαια, το προσεγγίζουμε πεζά κι όχι ποιητικά. Εννοούμε, δηλαδή, ότι όσες έριδες ή αντικρουόμενες επιστημονικές απόψεις κι αν υπάρχουν στον ευρύτερο χώρο της μαντικής και της αστρολογίας, άπαξ του έτους επιτυγχάνουμε να συγκεράσουμε τις απόψεις τους -μετά κόπου και βασάνων βέβαια αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία- και να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα για το μέλλον μας. Κρατήστε, λοιπόν, τις προβλέψεις και καλή χρονιά.

ΓΕΝΑΡΗΣ

Ο τηλεσκουπιδοπόλεμος καλά κρατεί. Χάκερς του MEGAυπό την υψηλή καθοδήγηση του υποψηφίου τηλεδημάρχου, τη μέρα των τελικών αποτελεσμάτων κατόρθωσαν το ακατόρθωτο. Μπήκαν στο κοντρόλ με τις τηλεφωνικές ψήφους και έβγαζαν ισοψηφία στους δυο εναπομείναντες ήρωες. Οι παρατάσεις της ψηφοφορίας έδιναν κι έπαιρναν, αλλά το αποτέλεσμα ήταν μονότονα ισόπαλο. Ο PH.DΨυχολογίας Ανδρέας Μικρούτσικος στα πρόθυρα υστερίας λαμβάνει το μήνυμα από το Μεγάλο Αφεντικό. Το βραβείο θα πάρει ο ίδιος για τη συνεισφορά του στο κανάλι και τα ΜΜΕ ευρύτερα. Βραβείο ετοιμάζεται να του απονείμει το Ιδρυμα Ωνάση και η ΕΣΗΕΑ. Για άλλη μια φορά ο κ. Μάκης τραβάει για τη μακρινή ζούγκλα να συναντήσει τον Ταρζάν καταγγέλλοντας, τις κοινωνικές διακρίσεις που γίνονται εις βάρος του.

ΦΛΕΒΑΡΗΣ


Γρηγοριάδης Κώστας

Μήνας άγριος από καιρικές συνθήκες, από ποδοσφαιρικές κόντρες και καλλιτεχνικές έριδες. Η κ. Ζήση σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό CIOκαταγγέλλει ότι πίσω από τα ακραία καιρικά φαινόμενα υπάρχει δάκτυλος του ΚΚΕ και της ΝΔ. Μια άποψη που συμμερίζεται και ο οικοτεχνοκράτης κ. Ευθυμιόπουλος, ο οποίος πλέον υποαπασχολείται ως επιστημονικός συνεργάτης του κ.Τσουκάτου. Οι άριες του ελληνικού τραγουδιού κ.κ Βίσση και Βανδή βρίσκονται στα δικαστήρια διεκδικώντας την αυθεντικότητα του κόκκινου φορέματος εκτοξεύοντας φοβερές κατηγορίες η μια στην άλλη. Απειλούνται συρράξεις μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ που ανέλαβαν την υποστήριξη των δυο πλευρών, λόγω των γνωστών προτιμήσεων των δυο καλλιτεχνιδών. Οι του Ολυμπιακού τηρούν στάση ουδετερότητας.

ΜΑΡΤΗΣ

Ο κ. Γιάννος εξακολουθεί να εκνευρίζει τους πάντες με το σαδιστικό του χαμόγελο και τις υπερβολικές απαιτήσεις του από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο κι ο αριστερός Ακης το γνωρίζει καλά. Ετσι μπλοκάρει κάθε πρόταση του συναδέλφου του στην Κυβερνητική Επιτροπή. Εφτασε σε σημείο να διατυπώσει αμφιβολίες μέχρι και για την παραγγελία που έγινε στον Bagelisνα γράψει νέα θούρια για τα τρία όπλα του στρατού, το Λιμενικό και την Αστυνομία με εκσυγχρονιστική οπτική, σε στίχους του φιλοσόφου Ρ. Σωμερίτη. Ο άλλος Βαγγέλης, του Πολιτισμού άσκησε βέτο και η παραγγελιά έγινε. Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου υποχρεώθηκαν οι μαθητές να φέρουν ενδυμασία τσολιά και οι μαθήτριες ως Αμαλιάδες. Την ενδυματολογική επιμέλεια ανέλαβαν οι κλαδικάριοι μόδιστροι του Κινήματος.

ΑΠΡΙΛΗΣ


Γρηγοριάδης Κώστας

Αλλη μια παρ' ολίγον επιτυχία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Αυτή τη φορά όχι στη Ρουμανία, αλλά στο Κολωνάκι. Αγγλοι κι Αμερικανοί πράκτορες έδωσαν την πληροφορία στους δικούς μας (τι δικοί μας δηλαδή, δικοί τους είναι) για συγκεκριμένο ρετιρέ κοντά στη Δεξαμενή και ύποπτες κινήσεις που έχουν διαπιστώσει. Το ντου έγινε και γέλασε κάθε πικραμένος.Πιάστηκαν με σχέδια, χάρτες, διακηρύξεις και μπροσούρες ονόματα πρωτοκλασάτα του Εκσυγχρονισμού και της Προόδου. Κουνελάκης, Δαμανάκη, Μπίστης, Βούγιας, Βασιλικός, Σασάκης, Σκανδαλίδης, Ψυχογιός, Τσουκαλάς, Πατρίκιος και Ψυχάρης. Η διακήρυξη της ομάδας που πέρναγε από τελικό κοσκίνισμα είχε τον τίτλο «το πασόκ του μέλλοντός ΜΑΣ». Εντύπωση προκάλεσε η αναγραφή του ΠΑΣΟΚ με μικρά γράμματα και του μας με κεφαλαία. Συμβολισμός ή ανορθογραφία;

ΜΑΗΣ

Πρωτομαγιά με τα όλα της. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κινητοποιούν χιλιάδες πολίτες σε μια πρωτοφανή επίδειξη δύναμης που θύμιζε τη δεκαετία του ογδόντα. Οχι που νοιάστηκαν για τη μέρα. Απλά η σύγκρουση Μητσοτάκη - Λαλιώτη έχει φτάσει στο απόγειό της και κανείς δεν μπορεί να τους συμμαζέψει. Εταιρίες - μαϊμούδες, χρηματοδότες με ονοματεπώνυμα, μίζες, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι θυμίζουν θρίλερ παραγωγής made in USΑ. Μάταια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσπαθεί να τους συμφιλιώσει διά το «καλόν της πατρίδος» χωρίς αποτέλεσμα. Ο ΣΥΝ για άλλη μια φορά θέτει το ζήτημα της σύγκλησης των πολιτικών αρχηγών υπό την Προεδρία του κ. Κωστή. Ο μόνος που επικροτεί τη λασπομαχία είναι ο κ. Μάνος αιτιολογώντας τη θέση του ότι όλα αυτά εδραιώνουν το φιλελευθερισμό.

ΙΟΥΝΗΣ


Γρηγοριάδης Κώστας

Η κ. Διαμαντοπούλου ξαναχτυπά. Αυτή τη φορά προτείνει ως τρίτη γλώσσα τα αλβανικά. Οι επαγγελματίες εθνικιστές την υβρίζουν και την κατηγορούν ευθέως για εθνική υποτέλεια. Ο κ. Καρατζαφέρης τίθεται για άλλη μια φορά σημαιοφόρος των Ελλήνων πατριωτών που ζητούν την καρατόμηση της κ. Επιτρόπου. Η κυβέρνηση των Τιράννων περιέργως κατηγορεί κι αυτή την κ.Αννα, επειδή εκτιμά ότι γίνεται προσπάθεια απορρόφησης της Αλβανικής μειονότητας. Ο κ. Χριστόδουλος βρίσκει απασχόληση και παίρνει ανάσες από το στενό πρέσιγκ της Χρυσοπηγής. Οι μόνοι που υποστηρίζουν την πρόταση είναι οι οπαδοί της ΑΕΚ (όχι της ποδοσφαιρικής, αλλά η παρέα του κ. Μπίστη). Η princes Janaδηλώνει απογοητευμένη από το επίπεδο των ιθαγενών της χώρας και παραιτείται από πρόεδρος της επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θέση που καταλαμβάνει ο κ. Κόκκαλης.

ΙΟΥΛΗΣ

Ο κ. Καραμανλής αναχωρεί για διακοπές σε άγνωστο νησί. Τα σενάρια πέφτουν σα χαλάζι, επειδή δεν τον συνοδεύει η σύζυγός τους, αλλά, όπως διέρρευσε, μια ολιγομελής ομάδα συνεργατών του συμπεριλαμβανομένου και του κ. Ανδριανόπουλου. Μετά από πιέσεις του διαφωτιστή του Κινήματος κ. Λαλιώτη ο κ. Σημίτης πράττει το ίδιο, γιατί όπως έδειξαν οι μετρήσεις γνώμης το μυστήριο αυξάνει τις ψήφους και κάθε κουκί είναι χρήσιμο. Ο κ. Αβραμόπουλος για πρώτη φορά πιάνεται αδιάβαστος με τα επικοινωνιακά και προσλαμβάνει εμμίσθως την κ.Αγγελική Νικολούλη να τους εντοπίσει και να τους αποκαλύψει. Τηλεθεατές από τη Μεγαλόνησο τηλεφωνούν στα γραφεία του ΚΕΠ ότι οι δυο αρχηγοί θεάθηκαν μαζί να πίνουν τσικουδιές σε ορεινό οικισμό και να ΣΥΝσχεδιάζουν το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων. Μια πληροφορία που δεν μπόρεσε να διασταυρωθεί έκανε λόγο και για την παρουσία του κ. Κωνσταντόπουλου.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ


Γρηγοριάδης Κώστας

Αυτή τη φορά το λόγο έχουν οι ντοματοπαραγωγοί και οι πτηνοτρόφοι που με κίνηση ματ εισβάλλουν στη Θεσσαλονίκη, καταλαμβάνοντας το υπουργείο Βόρειας Ελλάδας. Μάταια ο κ. Πασχαλίδης προσπαθεί να τους πείσει πως ό,τι γίνεται είναι για το καλό τους. Ο Πέτρος Ευθυμίου που βρισκόταν τυχαία στη συμπρωτεύουσα προσπαθεί να σπάσει τον κλοιό, απειλώντας με διαγραφές τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν και με πρόστιμα τους υπόλοιπους. Βλέποντας ότι δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα καλεί το Γιάννο να στείλει ειδικές δυνάμεις από το Γ` Σώμα Στρατού, για να πληροφορηθεί ότι από καιρό έχει μετακινηθεί στη Γιουγκοσλαβία σε διάφορα προτεκτοράτα. Τελευταία προσπάθεια να βάλει στο χορό τον Αγιο Θεσσαλονίκης, υποσχόμενος την προαιρετική επαναφορά του θρησκεύματος στις ταυτότητες δεν καρποφορεί.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

Ολο το καλοκαίρι η κ. Κούρκουλα μαζί με τον Πέτρο εργάζονταν καθημερινά στο υπουργείο Παιδείας, εκπονώντας τη «μεταρρύθμιση μέσα στη μεταρρύθμιση», όπως την ονόμασε η απογευματινή εφημερίδα της κυβερνήσεως διά χειρός του ποιητή της Αλλαγής Ελευθέριου Παπαδόπουλου. Στο μέγα εγχείρημα συνέβαλαν οι ειδικοί του εκσυγχρονισμού και της προόδου κ.κ. Δ.Μαρωνίτης, Γ. Μπαμπινιώτης, Ν. Μουζέλης, Ν. Φώσκολος, Ν. Αλέφαντος, Β. Βασιλικός, Γ. Καρελιάς, Θ. Αναστασιάδης, Ν. Κακαουνάκης, Μ. Ανδρουλάκης, Σ. Βούγιας, Μ. Μοδινός, Ρ. Κορομηλά, Ν. Ευαγγελάτος, Β. Μπάρμπα, Μ. Καψής και Γ. Νταλάρας. Η παρουσία του τελευταίου δίνει την ευκαιρία στον Τζίμη Πανούση να κυκλοφορήσει αφίσες για ένα νέο σώου με τον Σημίτη αγκαλιά με τον Γ. Νταλάρα φορώντας καπέλα με κουκουβάγιας και σχολικές ποδιές. Νέα δικαστική διαμάχη θα ξεκινήσει μεταξύ των δυο καλλιτεχνών.

ΟΚΤΩΒΡΗΣ


Γρηγοριάδης Κώστας

Ο «Ελεύθερος Τύπος» κυκλοφορεί σε νέο ντιζάιν. Οι σελίδες του έχουν απόχρωση του πράσινου. Το πρώτο ανανεωμένο φύλλο κυκλοφορεί με συνέντευξη του Κ. Λαλιώτη που περιστρέφεται γύρω από τις μουσικές προτιμήσεις των Ευρωπαίων και πιο ειδικά των Ελλήνων. Ο γραμματέας κατακεραυνώνει τους παραδοσιακούς χορούς: καλαματιανό, τσάμικο, συρτό κ.ά. υποστηρίζοντας ότι έχουν τουρκική προέλευση προκρίνοντας το ροκ που είναι παγκόσμια έκφραση. Την άλλη μέρα στην εκπομπή του κ.Τράγκα οι Γ. Καραμπελιάς, Ν. Σαρής, Ν. Καργάκος και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου θα καταγγείλουν τον Λαλιώτη, ενώ στην ίδια εκπομπή την υπεράσπισή του ανέλαβαν δυο παπαροκάδες, ο κ. Μπίστης κι ο ξεχασμένος τ. δήμαρχος Πειραιά κ. Λογοθέτης. Παρέμβαση από παράθυρο έκανε η υπεύθυνη Τύπου του καγκελάριου Δ. Αβραμόπουλου κ. Βόζεμπεργκ υποστηρίζοντας ότι στη σημερινή Ελλάδα το πρόβλημα δεν είναι ο χορός, αλλά η πορεία της Ολυμπιάδας του 2004.

ΝΟΕΜΒΡΗΣ

Ο ΣΥΝ θέλοντας να διαφοροποιηθεί από τα υπόλοιπα κόμματα ύστερα από πρόταση του Αριστερού Ρεύματος αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην καθιερωμένη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Κάτι που έκανε και στο παρελθόν. Αντί γι' αυτό θα πραγματοποιήσει καθιστική διαμαρτυρία σε επιλεγμένα μπαράκια της περιοχής Κολωνακίου - Λυκαβηττού. Γιαννόπουλος και Κεδίκογλου θα αλληλοσφαγιαστούν ξανά. Αιτία τούτη τη φορά η επιθυμία και των δυο να τεθούν επικεφαλής της πορείας κρατώντας τη σημαία. Ο πρόεδρος της Βουλής ρίχνοντας λάδι στη φωτιά ανακοίνωσε ότι η σημαία θα κρατηθεί από εκπρόσωπο της πλειοψηφίας της Βουλής. Κανείς δε συμφωνεί. Δείχνοντας για άλλη μια φορά τη γενναιοδωρία του κάνει αντιπρόταση κάθε χρόνο την ίδια μέρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να λαμβάνουν από ένα κινητό, ένα video game, δυο ρακέτες κι ένα ποδήλατο εντελώς δωρεάν.

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ


Γρηγοριάδης Κώστας

Γκάλοπ για λογαριασμό της «Αυριανής» εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται 0.08% της ΝΔ, αλλά οι ψηφοφόροι δηλώνουν ότι προτιμούν τον Κ.Καραμανλή για πρωθυπουργό από το Σημίτη με ποσοστά 48% και 46,66% αντίστοιχα! Πανικός στη Ρηγίλλης, θύελλα στου Μαξίμου. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά η σύζυγος του Αμερικάνου πρεσβευτή σε δήλωσή της στην εφημερίδα ΕΣΠΡΕΣΟ υποστηρίζει ότι «η συγκεκριμένη δημοσκόπηση στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα για την αναγκαιότητα της ενοποίησης των δυο κομμάτων, με την προσθήκη του ΚΕΠ και της ΑΕΚΑ». Ο κ. Λαλιώτης καταγγέλλει την οικογένεια Μητσοτάκη για μεθοδεύσεις κι ο κ. Ρουσόπουλος ζητά την αντικατάσταση του πρεσβευτή. Κι ο χορός καλά κρατεί.


Γρηγοριάδης Κώστας


Γρηγοριάδης Κώστας



Γρηγοριάδης Κώστας


Γρηγοριάδης Κώστας


Γρηγοριάδης Κώστας


Νίκος ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ
Δρ. Αστρολογίας - Χειρομαντικής

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα ...συνεργαζόμενα(2003-11-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2003-07-08 00:00:00.0)
Αποπροσανατολιστική «ανακατωσούρα»(2003-07-05 00:00:00.0)
Δρομολογούνται αλλαγές στους τοπικούς μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ(2002-10-23 00:00:00.0)
«Ανήθικη πρόταση»(2002-02-20 00:00:00.0)
ΤΗΛΕΠΑΘΗ(2001-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ