Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Στο κενό η προσπάθεια της Ομοσπονδίας να εμποδίσει τις αρχαιρεσίες

Οι εκλογές ξεκινούν κανονικά αύριο Πέμπτη, με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας

Στα δικαστήρια προσέφυγε η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) με σκοπό να εμποδίσει τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού Κέρκυρας. Σε έναν κλάδο όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και μήνες αντιμέτωποι με την επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, η πλειοψηφία της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης επέλεξε να στραφεί δικαστικά ενάντια σε ένα σωματείο που έχει πρωτοστατήσει στην κινητοποίηση και διεκδίκηση για τις θέσεις εργασίας, τη διασφάλιση του εισοδήματος, την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Ομοσπονδίας και οι εκλογές του Συνδικάτου θα ξεκινήσουν αύριο Πέμπτη, όπως είχαν προγραμματιστεί.

Σήμερα, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, το Συνδικάτο θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ενημερώνοντας για τις πρόσφατες εξελίξεις, για την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και για τις πρωτοβουλίες με τις οποίες συνεχίζει την πλούσια δράση του. Παράλληλα με τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων του οργάνων, το Συνδικάτο προετοιμάζει την απεργία που έχει προκηρύξει για την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη.

Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία επιδίωξε να βάλει φρένο στις αρχαιρεσίες, η Ομοσπονδία «ανακάτεψε» τις αντιρρήσεις της για το καταστατικό του σωματείου, το οποίο εδώ και πολλούς μήνες έχει τροποποιηθεί με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τις διαφωνίες της για τον τρόπο διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, για τις οποίες έχει εκλεγεί εφορευτική επιτροπή από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, μαζί με την ...ανησυχία της για τη μετάδοση του κορονοϊού.

Πρόκειται για προσχήματα που «δεν μπορούν να σταθούν παρά μόνο στα μυαλά όσων θέλουν τους εργαζόμενους μακριά από την οργανωμένη ζωή και δράση, μακριά από τα σωματεία τους, μόνους απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία», τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων του ΠΑΜΕ.«Προφανώς την ενόχλησαν οι δεκάδες μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο νησί που οργανώθηκαν από το Συνδικάτο τους εδώ και τρεις μήνες, ο ανυποχώρητος αγώνας τους να μην πληρώσουν με τη ζωή και το εισόδημά τους την κρίση των τουριστικών ομίλων εξαιτίας της πανδημίας», υπογραμμίζει. Οπως υπενθυμίζει, πρόκειται για την ίδια πλειοψηφία που επεδίωξε «να βάλει ταφόπλακα αναστέλλοντας όλες τις κινητοποιήσεις στις περιφερειακές οργανώσεις που ελέγχει» μετά τον Ιούνη, που «εκτέλεσε πότε άγαρμπα και πότε με ...μαεστρία την εντολή των αφεντικών να "αφήσουμε τον τουρισμό ήσυχο"», που «δεν έδωσε και δεν δίνει δεκάρα για την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων, αρκεί να μετριαστεί η χασούρα των ξενοδόχων».

Κάνοντας τον απολογισμό των πεπραγμένων της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, η Πανελλαδική Γραμματεία σχολιάζει πως δίπλα στα «κροκοδείλια δάκρυα για την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι του κλάδου, τις δήθεν "πολεμικές" ανακοινώσεις και τις ανοιχτές επιστολές που "κατακεραυνώνουν" τον πρωθυπουργό», αυτός περιλαμβάνει τη βρώμικη προσπάθειά της «να παρεμποδίσει τη δράση των Συνδικάτων, να αποτρέψει το δυνάμωμα των σωματείων και τελικά να στηρίξει τη μεγαλοεργοδοσία».

«Οι αρχαιρεσίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα γίνουν κανονικά. Και θα έχουν άλλον ένα λόγο να δυναμώσουν τον αγώνα τους για να απαλλαγούν από μια πλειοψηφία στην Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού που αποτελεί μέρος του προβλήματος, αυτού του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος», καταλήγει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Το πρόγραμμα των αρχαιρεσιών

Οι εκλογές αρχίζουν αύριο Πέμπτη, με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού. Οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν καθημερινά από τις 11 π.μ. έως τις 7 μ.μ., με αστυνομική ταυτότητα και βιβλιάριο Υγείας, στους εξής χώρους: Αύριο και την Παρασκευή 21/8 στο Εργατικό Κέντρο. Το Σάββατο 22/8 στο Γυμνάσιο Λευκίμμης. Την Κυριακή 23/8 στο Γυμνάσιο Καρουσάδων. Τη Δευτέρα 24/8 στο Εργατικό Κέντρο. Την Τρίτη 25/8 στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βραγγανιώτικων. Την Τετάρτη 26/8 στην Αχαράβη (δημαρχείο). Την Πέμπτη 27/8 και την Παρασκευή 28/8 στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ