Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Στις 27 Αυγούστου η εκδήλωση των Σωματείων

Την εκδήλωση αλληλεγγύης που οργανώνουν τέτοια εποχή κάθε χρόνο προετοιμάζουν τα Σωματεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Η φετινή εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 27/8 στην κεντρική πλατεία της πόλης, με τα σωματεία να καλούν τους εργαζόμενους να διατρανώσουν το σύνθημα: «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά, να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία».

Υπενθυμίζοντας πως οι μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής έβγαλαν τα χρόνια της κρίσης κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων εφαρμόζοντας όλα τα αντεργατικά μέτρα που τους πρόσφεραν απλόχερα οι κυβερνήσεις, τα Σωματεία και το Εργατικό Κέντρο επισημαίνουν ότι οι εργοδότες αξιοποιούν και πάλι το αντεργατικό οπλοστάσιο, που ενισχύθηκε με τα μέτρα στο όνομα της πανδημίας, για να επιβάλουν μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, για να έχουν «στον πάγο» ένα μέρος του προσωπικού και να ξεζουμίζουν τους υπόλοιπους στη δουλειά. Στις συνθήκες αυτές καλούν τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τα σωματεία τους, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση, να ενισχύσουν οικονομικά τη δράση τους μέσα από τη λαχειοφόρο που οργανώνουν.

«Δεν θα υπομείνουμε νέα βάσανα και θυσίες για τα κέρδη των καπιταλιστών. Δυναμώνουμε την οργάνωση, τη συλλογική διεκδίκηση, την αλληλεγγύη», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν προετοιμάζοντας την εκδήλωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ