Παρασκευή 31 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΑΥΦΕ
Προχωρά σε αγωγές έξωσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων από το κτίριο του Ταμείου

Την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης του επαγγελματικού ταμείου ΤΕΑΥΦΕ, που λειτουργεί ως ΝΠΙΔ, να προχωρήσει σε αγωγές έξωσης όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και συνταξιούχων που ενοικιάζουν γραφεία στο κτίριο ιδιοκτησίας του, στην οδό Χαλκοκονδύλη, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ).

Η απόφαση αυτή συνοδεύεται, όπως σημειώνει, από «συκοφαντική και προβοκατόρικη συμπεριφορά και στάση της Διοίκησης και των επιτελείων της απέναντι στις συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου, ιδιαίτερα απέναντι στην κλαδική Ομοσπονδία μας και στο κλαδικό Συνδικάτο Αττικής, που πρώτα από όλους έβαλαν στο στόχαστρο».

«Αντί να ενημερώσουν, όπως οφείλουν, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου για τα περιβόητα σχέδια "αξιοποίησης" της περιουσίας του Ταμείου, αντί να δώσουν λόγο για το πετσόκομμα των συντάξεων και των παροχών, δηλαδή για όλα αυτά που άρπαξαν από εργαζόμενους και συνταξιούχους, ενώ τα έχουν πληρώσει και τα δικαιούνται, επιτίθενται στους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους, με συκοφαντίες και λάσπη στον "ανεμιστήρα"», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Οι παραπάνω εξελίξεις είναι αποτελέσματα της μετατροπής του επικουρικού ταμείου του κλάδου σε επαγγελματικό, σε ευθυγράμμιση με τους αντιασφαλιστικούς και αντεργατικούς νόμους. Μετά την ολοκλήρωση της «πρώτης φάσης», δηλαδή της μετατροπής της επικουρικής ασφάλισης σε επαγγελματική ως «δεύτερο πυλώνα», η Διοίκηση συνεχίζει με την εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην Ασφάλιση. Στο πλαίσιο αυτό, εξηγεί η Ομοσπονδία, εντάσσονται και τα σχέδια της Διοίκησης για «διωγμό» των σωματείων.

Η Ομοσπονδία διεκδικεί την απόσυρση όλων των αγωγών από τη Διοίκηση του Επαγγελματικού Ταμείου και καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου «να απαντήσουν στην επίθεση που δέχονται από όλους αυτούς που "τρέφονται" από τη δουλειά και τον ιδρώτα τους, να μην επιτρέψουν το παραπέρα ξήλωμα των δικαιωμάτων τους, να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους να συνδικαλίζονται και να εκλέγουν τους εκπροσώπους τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ