Παρασκευή 31 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΑΣ ΟΤΑ
Καταστρατήγηση του ωραρίου στο δήμο Τρικάλων

Την καταστρατήγηση του ωραρίου που επιχειρεί η δημοτική αρχή Τρικάλων καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι ο δήμαρχος Τρικάλων, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, βάζει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να δουλεύουν μέχρι και επτά μέρες τη βδομάδα, ενώ μπορεί να τους ζητήσει να δουλέψουν και δεύτερη βάρδια μέσα στο ίδιο 24ωρο. Πρόκειται, τονίζει η ΔΑΣ, για αποφάσεις που παραβιάζουν τον όρο της ΣΣΕ για 32 ώρες εβδομαδιαία εργασία, ενώ ταυτόχρονα απαιτεί: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων των δήμων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις υπηρεσίες των δήμων.

«Καθρεφτάκια για ιθαγενείς» η τροπολογία για τις σχολικές καθαρίστριες

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το θέμα των σχολικών καθαριστριών, η ΔΑΣ επισημαίνει πως «η κυβέρνηση θεωρεί ότι με την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών επιλύεται το ζήτημα του καθαρισμού των σχολικών μονάδων, ο οποίος ανατίθεται οριστικώς στους δήμους». Στην πραγματικότητα, όμως, «μοιράζοντας "καθρεφτάκια" στους "ιθαγενείς", νομίζει ότι μπορεί να κρύψει άθλια την αλήθεια από τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, (...) συνεχίζει να επεκτείνει τις ελαστικές μορφές εργασίας, συνεχίζει το καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας των εργαζομένων, δίνοντας παράλληλα και την επιλογή στους δημάρχους για το ποιους θα προσλάβουν και στο "βάθος κήπος" οι ιδιωτικοποιήσεις και τα συμφέροντα των εργολάβων».

Υπογραμμίζει ακόμα ότι «καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στην τροπολογία για τους χιλιάδες εργαζόμενους που για πολλά χρόνια και μέχρι σήμερα ξεζούμισαν οι κυβερνήσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου, κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα».

Και απαιτεί: Κανένας εργαζόμενος στον καθαρισμό σχολικών κτιρίων να μην απολυθεί. Αμεση μονιμοποίηση όλων των καθαριστών - καθαριστριών των σχολείων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των σχολείων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι σχολικοί καθαριστές - καθαρίστριες!(2020-08-28 00:00:00.0)
Παρέμβαση σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών(2013-05-30 00:00:00.0)
Υπερασπίζεται τις δεκάδες απολύσεις καθαριστριών(2010-08-05 00:00:00.0)
Οχι στην ομηρία και τον εμπαιγμό των καθαριστριών(2009-11-05 00:00:00.0)
Βάζει εργολάβους και στην καθαριότητα των σχολείων(2008-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ