Παρασκευή 10 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ - ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Κινητοποίηση την Τετάρτη στο υπουργείο Εργασίας

Με απόφαση Γενικής Συνέλευσης του κλαδικού Συνδικάτου της Αττικής

Από κινητοποίηση τον περασμένο Γενάρη
Από κινητοποίηση τον περασμένο Γενάρη
Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 15 Ιούλη στις 7.30 μ.μ. για τα προβλήματα, που προβάλλουν ακόμα πιο οξυμένα στον κλάδο αυτό το διάστημα, οργανώνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ).

Η απόφαση αυτή πάρθηκε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου, όπου στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι συνθήκες εργασίας που βίωσαν οι εργαζόμενοι στα Ταχυδρομεία και τις Ταχυμεταφορές την περίοδο της πανδημίας, κατά την οποία «το ΣΕΤΤΑ έδωσε μάχη για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας με παρεμβάσεις, εξορμήσεις, περιοδείες στους χώρους δουλείας απαιτώντας να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση της υγείας των εργαζομένων βάσει των οδηγιών που έδινε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, απαιτήσαμε να μην υπάρξουν αρνητικές αλλαγές σε εργασιακές σχέσεις και στα δικαιώματα εργαζομένων, να μην απολυθεί κανείς, να μην χαθεί καμία μέρα άδειας...».

Οι παρεμβάσεις αυτές ήταν η απάντηση του Συνδικάτου μπροστά σε μια κατάσταση «που επικράτησε στους χώρους δουλειάς και ειδικά τις πρώτες μέρες που ξέσπασε η πανδημία ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Οι εργαζόμενοι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση, την εργοδοτική τρομοκρατία, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, την εκ περιτροπής εργασία, τις απειλές για απολύσεις, την αναγκαστική αλλαγή βαρδιών, για να πάρουμε άδειες άνευ αποδοχών ή να κάνουμε χρήση της κανονικής μας άδειας», όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε στην εισήγηση.

Παράλληλα, στη Συνέλευση, τονίστηκε η ανάγκη για σχέδιο Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, σημειώνοντας ότι «μια κλαδική ΣΣΕ συμβάλλει στην ενιαιοποίηση της δράσης των εργαζομένων και αναδεικνύει την αναγκαιότητα για κλαδική οργάνωση. Είναι ένα σημαντικό βήμα που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο. Η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση θα εξασφαλίζει για εμάς τους εργαζόμενους αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας και όχι τις ορέξεις των εργοδοτών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ