Πέμπτη 9 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΑΣΑ
Το ατύχημα στον Ηλεκτρικό επιβεβαιώνει την πραγματικότητα στις αστικές συγκοινωνίες

Τους πραγματικούς υπευθύνους για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο δίκτυο και τις υπηρεσίες του πρώην ΗΣΑΠ, συνολικά στις αστικές συγκοινωνίες, αναδεικνύει η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, με ανακοίνωσή της με αφορμή το προχτεσινό ατύχημα στο σταθμό της Κηφισιάς.

Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «δεν πρόλαβε ο πρωθυπουργός να κόψει την κορδέλα στους νέους σταθμούς της γραμμής 3 και η πραγματικότητα ήρθε να επιβεβαιώσει την κοροϊδία που ζουν οι επιβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Σχολιάζοντας το ατύχημα, η ΔΑΣ επισημαίνει ότι «κατά πάσα πιθανότητα, όπως πάντα, θα το φορτώσουν στον εργαζόμενο... Ποτέ δεν φταίει το δίκτυο, η κακή συντήρησή του, τα παλαιωμένα οχήματα, τα ανταλλακτικά που δεν υπάρχουν, η έλλειψη προσωπικού. Μπροστά στις κάμερες όλα είναι τέλεια. Δηλώσεις για το πόσο καλή και εξυπηρετική είναι η κυβέρνηση και τα υπουργεία για το λαό. Μόλις σβήσουν τα φώτα, επιστροφή στην μίζερη καθημερινότητα, στην επικινδυνότητα πλέον των μετακινήσεων για εργαζόμενους και επιβάτες».

Παράλληλα, αντί να παρθούν μέτρα για όλα τα παραπάνω, οι επεκτάσεις του δικτύου σταθερής τροχιάς, προσθέτει η ΔΑΣ, «αντί να συμβάλουν στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των αναγκών μετακίνησης, έχουν ως κεντρικό σχεδιασμό την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στα μέσα μεταφοράς. Εταιρείες που εμπλέκονται στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών με διάφορους τρόπους. Ηλεκτρονικό εισιτήριο, τηλεματική, ανταλλακτικά, καύσιμα, φύλαξη - συντήρηση οχημάτων και υποδομών. Εταιρείες που κερδοφορούν εισπράττοντας κρατικό χρήμα βγαλμένο από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ