Πέμπτη 9 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
Στάσεις εργασίας σε «Metropolitan General» και στους εργολαβικούς του «Ευαγγελισμού»

Πετυχημένη ήταν η στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε χτες στο «Μetropolitan General», με απόφαση του επιχειρησιακού σωματείου. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν προσλήψεις προσωπικού, την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις, επαναφορά θεσμικών δικαιωμάτων και επιδομάτων. Τα σημαντικότερα προβλήματα που καταγγέλλουν είναι η άνευ προηγουμένου εντατικοποίηση και η εκτέλεση αλλότριων καθηκόντων, λόγω της έλλειψης προσωπικού. Τμήματα με λίγες νοσηλεύτριες κλείνουν νωρίτερα, ώστε να συμπτυχθούν οι βάρδιες, σε αρκετές περιπτώσεις οι τραυματιοφορείς αναγκάζονται να κάνουν και τον βοηθό νοσηλευτή, οι νοσηλεύτριες εκτελούν και χρέη διατροφολόγου - διαιτολόγου ή πιέζονται να επιτηρούν το συνεργείο καθαρισμού αν τηρεί το διάλειμμα. «Οι περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουμε κι εκτός του αντικειμένου μας. Τα φορτώνουν όλα να τα κάνει ένας εργαζόμενος και μάλιστα κακοπληρωμένος», σημειώνουν.

Κοντά στους εργαζόμενους, βρέθηκε αντιπροσωπεία του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία και της ΟΣΝΙΕ. Ο πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Δημήτρης Αλεξόπουλος υπογράμμισε ότι οι διεκδικήσεις τους «αποτελούν αιτήματα όλου του κλάδου και κάθε πετυχημένη κινητοποίηση αποκτά αξία για όλο τον κλάδο». Κάτω από την πίεση της χτεσινής κινητοποίησης και την εξαγγελία δύο ακόμη επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας στις 15 και 22 Ιούλη, η εργοδοσία ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί σήμερα με το επιχειρησιακό σωματείο.

  • Μεγάλη συμμετοχή είχε και η χτεσινή στάση εργασίας που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», καλύπτοντας όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν στις τεχνικές υπηρεσίες μέσω των εργοληπτριών εταιρειών «INVITΕ» και «ISS». Η απόφαση για τη χτεσινή κινητοποίηση πάρθηκε ύστερα από σύσκεψη των εργολαβικών, καθώς η πρώτη εταιρεία δεν έχει δώσει στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα του Ιούνη, παρά το γεγονός ότι παρέχουν ανελλιπώς υπηρεσίες στο νοσοκομείο, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας και χωρίς τα ενδεδειγμένα μέσα και μέτρα προστασίας. Με την κοινοποίηση της χτεσινής κινητοποίησης, η διοίκηση της εταιρείας έδωσε χτες ένα μέρος του μισθού και ανακοίνωσε ότι θα τους ξοφλήσει μέχρι τις 10 Ιούλη. Οι εργαζόμενοι παραμένουν σε αγωνιστική εγρήγορση, και μαζί με την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους απαιτούν την καταβολή του επιδόματος αδείας, την ένταξή τους στα ΒΑΕ, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην απόλυση στη «Wind»(2019-11-13 00:00:00.0)
Οκτώ μήνες απλήρωτοι στον «Κωνσταντακάτο»(2015-02-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-06-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2007-10-04 00:00:00.0)
Συσπειρωμένοι στα σωματεία(2002-12-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ