Παρασκευή 3 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΑΤΡΩΝ
Ξεκίνησε η έκθεση με έργα της Ζιζής Μακρή

Από την ξενάγηση
Από την ξενάγηση
Mε την πραγματοποίηση ξενάγησης στην έκθεση σχεδίων και χαρακτικών της Ζιζής Μακρή, ξεκίνησε και επίσημα το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιούνη, η επαναλειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών.

Η έκθεση περιλαμβάνει χαρακτικά έργα, με θεματολογία ελληνικά τοπία, χαρακτικά έργα με θέμα «Απόψεις της αυλής και της θέας από τη φυλακή», χαρακτικά έργα που απεικονίζουν κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Αβέρωφ και Λεύκωμα με χαρακτικά εμπνευσμένο από τη «Ρωμιοσύνη» του Γιάννη Ρίτσου. Την έκθεση πλαισιώνει λεύκωμα με φωτογραφίες των εκθεμάτων.

Στην «επανεκκίνηση» της Δημοτικής Πινακοθήκης, το «παρών» έδωσε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την πόλη, το γεγονός ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός παρουσιάζει τη συγκεκριμένη έκθεση. Παράλληλα, ο δήμαρχος Πατρέων επισήμανε πως ο Πολιτιστικός Οργανισμός στις δυσκολίες, που προέκυψαν λόγω της πανδημίας, ήταν στην «πρώτη γραμμή» και δίπλα στους πολίτες, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Στην ξενάγηση, την οποία πραγματοποίησε ο εκ των επιμελητών της έκθεσης Γρηγόρης Αναγνώστου, παραβρέθηκε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ