Πέμπτη 2 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Απεργιακή απάντηση στο χτύπημα των δικαιωμάτων τους

Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου
Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου
Με 24ωρες απεργίες και συγκεντρώσεις στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, χτες και σήμερα, οι εργαζόμενοι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων της Κρήτης κλιμακώνουν τον αγώνα για τα δικαιώματά τους.

Οι οδηγοί παλεύουν ενάντια στην άρνηση των εργοδοτών να συνεχίσουν να υπάγονται στο εργασιακό καθεστώς που απορρέει από την τοπική κλαδική Συλλογική Σύμβαση που έληξε στις 30/6, παραπέμποντάς τους στα ψίχουλα της ΕΓΣΣΕ, με αποτέλεσμα να χάνουν μια σειρά από δικαιώματα και κατακτήσεις. Το ζήτημα πλήττει περίπου 1.000 οδηγούς τουριστικών λεωφορείων σε όλο το νησί.

Στο πλαίσιο της χτεσινής πρώτης 24ωρης απεργίας, το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής» πραγματοποίησε συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, στην οποία πάρθηκε και η απόφαση για τη σημερινή νέα απεργιακή κινητοποίηση.

Με εντολή της κυβέρνησης, τους απεργούς «υποδέχθηκαν» από το πρωί 4 κλούβες με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, Γιάννης Γωνιανάκης, μέλος της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, ενώ χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Θανάσης Οικονόμου, εκλεγμένος στην Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (ΟΣΜΕ).

Σωματεία του Ηρακλείου (Οικοδόμων, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη», Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Συνταξιούχων ΙΚΑ) που αντιπροσωπείες τους πήραν μέρος στην κινητοποίηση, με κοινή ανακοίνωσή τους συμπαραστέκονται στον αγώνα των οδηγών και καταγγέλλουν την παρουσία των ΜΑΤ, την προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλουν «σιγή νεκροταφείου».

Αλληλεγγύη από το ΚΚΕ

Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ εξέφρασε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του Κόμματος που συμμετείχε στη συγκέντρωση, με επικεφαλής τον Γραμματέα της, Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η αντιπροσωπεία του Κόμματος υπογράμμισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση της κυβέρνησης και τη σφοδρή αντεργατική επίθεση που έχουν ξεκινήσει οι εργοδότες στον κλάδο των Μεταφορών, πατώντας στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αντίστοιχα, με δήλωσή του, ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καλεί την κυβέρνηση να πάρει «άμεσα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων και όχι μόνο για τους εργοδότες».

Διαμαρτυρία μαζί με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Η κινητοποίηση συνεχίστηκε μέχρι τη νύχτα, όπου στο αεροδρόμιο έφτασαν και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ηρακλείου, για να «υποδεχτούν» αγωνιστικά τον υπουργό Τουρισμού, Χ. Θεοχάρη, που θα έφτανε στην Κρήτη.

Στη διαμαρτυρία δυναμική ήταν και η παρουσία της Επιτροπής Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων, που μαζί με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου απαίτησε την ουσιαστική στήριξη των ξενοδοχοϋπαλλήλων, μαζί και των ανέργων, κατήγγειλε το γεγονός ότι δεν άνοιξε χτες η πλατφόρμα αιτήσεων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ενώ εξέφρασε παράλληλα την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζόμενων οδηγών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στο πόδι» για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, σταθερή δουλειά και άλλα δικαιώματα(2024-04-16 00:00:00.0)
Στο δρόμο του αγώνα συνεχίζουν εργαζόμενοι και σωματεία(2021-04-21 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό(2021-01-27 00:00:00.0)
Για τα προβλήματα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων στην Κρήτη(2020-07-14 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες στην Αττική και άλλες περιοχές(2020-05-15 00:00:00.0)
Σήμερα στην Κρήτη η Αλέκα Παπαρήγα(1996-07-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ