Τετάρτη 1 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Απελαύνει την εκπρόσωπο της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, έδωσε τη Δευτέρα διορία 72 ωρών στην επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Καράκας, Ιζαμπέλ Μπριχάντε Πεντρόσα, να εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα, ως αντίδραση στην κίνηση της ΕΕ να προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον έντεκα Βενεζουελάνων αξιωματούχων.

Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε έντεκα βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του Λουίς Πάρα, προέδρου της Εθνοσυνέλευσης από τον Μάη, όταν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης που στήριζαν έως τότε τον Χουάν Γκουαϊδό, αχυράνθρωπο των ΗΠΑ και της ΕΕ, διασπάστηκαν. Το γραφείο της ΕΕ ανέφερε ότι «η υποτιθέμενη εκλογή του Λουίς Πάρα δεν ήταν νόμιμη, διότι δεν σέβεται τις νομικές διαδικασίες και τις δημοκρατικές συνταγματικές αρχές».

Ο Ν. Μαδούρο κατήγγειλε επίσης την πρεσβεία της Ισπανίας που έχει δώσει καταφύγιο στον Λεοπόλντο Λόπες, γνωστό αστό πολιτικό, που διώκεται από τη δικαιοσύνη της χώρας για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος στις 3 Μάη του 2019. Ο Βενεζουελάνος ΥΠΕΞ Χόρχε Αρεάσα κατήγγειλε τις παρεμβατικές ενέργειες της ΕΕ κατά του προεδρείου της Εθνοσυνέλευσης, σημειώνοντας: «Η Ευρωπαϊκή Ενωση επαναλαμβάνει την παρεμβατική της πολιτική κατά του διαλόγου και της ειρήνης στη Βενεζουέλα. Η αποικιακή κληρονομιά και οι αναμνήσεις τους τους οδηγούν στην άβυσσο της παρανομίας, της επιθετικότητας και των διώξεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ