Τετάρτη 1 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ
Στις 12 Ιούλη ο β' γύρος των προεδρικών εκλογών

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.--

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, κέρδισε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χτες, όμως δεν κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερο από το 50% που ήταν απαραίτητο για να αποφύγει τον δεύτερο γύρο, στις 12 Ιούλη.

Ο Ντούντα είναι σύμμαχος της πολωνικής κυβέρνησης, με κυβερνών κόμμα το «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS), ενώ στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ραφάλ Τρσασκόφσκι, τον φιλελεύθερο δήμαρχο της Βαρσοβίας που ανήκει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Πλατφόρμα Πολιτών» (PO). Ο Ντούντα συγκέντρωσε το 43,5% των ψήφων και ο Τρσασκόφσκι το 30,46%.

Αν και ο ρόλος του Προέδρου στην Πολωνία είναι κυρίως τιμητικός, έχει το δικαίωμα να ασκεί βέτο σε νομοσχέδια που προωθεί το κοινοβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ