Τρίτη 30 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ
Αντιδράσεις για τα θέματα Χημείας Προσανατολισμού

«Σημαντική απόκλιση των θεμάτων που πραγματεύεται το βιβλίο με όσα ζητήθηκαν προς εξέταση», ασάφειες, «χρονική ασφυξία» και θέματα δυσκολότερα από αυτά της περσινής χρονιάς, χαρακτηρίζει η Ενωση Ελλήνων Χημικών τα θέματα Χημείας Προσανατολισμού, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων την Παρασκευή.

Η Ενωση κάνει επίσης λόγο για «ατυχή προσπάθεια σύνδεσης των θεμάτων με τη βιομηχανική χημεία που χαρακτηρίζεται από ασάφειες», επισημαίνοντας πως «θα έπρεπε να είχε γίνει προσεκτικότερη διατύπωση των θεμάτων και ερωτήσεων με περισσότερες διευκρινίσεις, ώστε να μη σπαταλήσουν χρόνο οι εξεταζόμενοι στην προσπάθεια κατανόησης του κάθε θέματος».

Σε ό,τι αφορά την έκταση των θεμάτων σχολιάζει πως «το σύνολο των θεμάτων και ερωτήσεων απαιτούσαν περισσότερο από τον διαθέσιμο χρόνο, καθιστώντας μια επαλήθευση σχεδόν αδύνατη». «Δυστυχώς τα θέματα ήταν δυσκολότερα από αυτά της περσινής χρονιάς που ήδη εθεωρούντο από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, χωρίς το αναμενόμενο επιστημονικό βάθος και μακριά από την παιδαγωγική αντίληψη εξέτασης», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα η Ενωση Ελλήνων Χημικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ