Τρίτη 30 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
Βάζουν υποψήφιους των πανελλαδικών να ταξιδέψουν για να εξεταστούν σε δύο διαφορετικές πόλεις!

Καταγγελία της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων από την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, που θα εξεταστούν στα ειδικά μαθήματα της μουσικής, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Συγκεκριμένα, με βάση τα εξεταστικά κέντρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, οι υποψήφιοι από την Κεφαλονιά θα πρέπει να ταξιδέψουν για να εξεταστούν ένα μουσικό μάθημα στο Αγρίνιο και μετά από δυο μέρες να ταξιδέψουν για το άλλο μουσικό μάθημα στην Πάτρα!

Η ΕΛΜΕ στη σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει: «Αντί οι μαθητές να εξετάζονται στον τόπο τους, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, υποβάλλονται σε ένα απίστευτο "ροντέο" μετακίνησης. Οχι μόνο δεν διασφαλίζεται καν πως θα δώσουν "Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία" στο ίδιο ΕΚ με το "Μουσική Αντίληψη και Γνώση", αλλά και μετακινούνται από πόλη σε πόλη, δίνοντας εξετάσεις αλλού για το πρακτικό μέρος και αλλού για το θεωρητικό μέρος. Ετσι, ένας μαθητής από την Κεφαλονιά ή την Ιθάκη, που μετακινείται προς Πάτρα ή Αγρίνιο, αναγκαστικά και μόνο ακτοπλοϊκά και οδικά, πρέπει αρχικά να μεταβεί στο Αγρίνιο (Σάββατο 11/7, απογευματινή εξέταση 17.30) και στη συνέχεια να επιστρέψει Κεφαλονιά ή Ιθάκη (ή να διανυκτερεύσει κάπου αλλού) και να μεταβεί στην Πάτρα (Δευτέρα 13/7, πρωινή εξέταση 8.30)! (...) Επιπλέον, δεν δίνεται από την απόφαση του υπουργείου Παιδείας η δυνατότητα στους μαθητές να εξεταστούν σε άλλη περιοχή (π.χ. Αθήνα), όπου μπορεί να διαθέτουν σπίτι ή γενικά να διευκολύνονται (π.χ. αεροπορική μετακίνηση)».

Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης απαιτεί: Να σταματήσει η μετακίνηση των μαθητών για να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις μακριά από τον τόπο φοίτησής τους. Να διασφαλιστεί πως θα δώσουν στην ίδια πόλη και στο ίδιο εξεταστικό κέντρο το πρακτικό και θεωρητικό μέρος των μουσικών μαθημάτων. Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις των μαθητών για εξέταση στην πόλη που διευκολύνονται.

Ανάλογα αιτήματα προβάλλει και το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή του για την εξέταση των μουσικών μαθημάτων, την οποία το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή ως Αναφορά προς την υπουργό Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ