Συνεχίστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του καθηγητή Παν. Παπαγιάννη, που φέρεται ως ο ιδρυτής της φασιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία». Υπενθυμίζουμε ότι η φασιστική οργάνωση «Κρυπτεία» έγινε γνωστή το 2017, όταν επιτέθηκε στο σπίτι του Αμίρ, του 11χρονου μαθητή από το Αφγανιστάν, ο οποίος αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου.
Σημαντική ήταν και η κατάθεση του διερμηνέα, αφγανικής καταγωγής, που εργάζεται στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, που υπέστη επίσης δολοφονική επίθεση. Ο μάρτυρας περιέγραψε την αιφνιδιαστική ρατσιστική επίθεση που υπέστη μαζί με έναν ομοεθνή του στην περιοχή του Μεταξουργείου από ομάδα 8 ατόμων μαυροφορεμένων, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και ήταν κατηγορηματικός ότι είχαν σκοπό να τον σκοτώσουν, αφού από την αρχή στόχευσαν το κεφάλι του κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα. Το ότι σώθηκε οφείλεται στην ενστικτώδη αντίδρασή του να προστατεύσει το κεφάλι με τα χέρια του, με αποτέλεσμα να υποστεί βαρύτατο τραυματισμό στο χέρι.
Στην κατάθεσή του ο αστυνομικός του Τμήματος Ρατσιστικής Βίας, που παρακολουθούσε τον κατηγορούμενο και ταυτοποίησε στο πρόσωπό του τον δράστη, δεν απέκλεισε η οργάνωση «Κρυπτεία» να αποτελείται από περισσότερα άτομα, και όχι μόνο από τον κατηγορούμενο, και αναφέρθηκε σε επικοινωνίες του με τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και με μέλη άλλων ακροδεξιών οργανώσεων, όπως της Ελληνικής Σοσιαλιστικής Αντίστασης, μέλη της οποίας παρακολουθούσαν την απολογία του κατηγορούμενου.
Στην απολογία του ο Παν. Παπαγιάννης προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο ότι η οργάνωση αποτελούνταν μόνο από αυτόν.