Τρίτη 30 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τραυματίστηκαν πυροσβέστες στην Αχαΐα

Συναγερμός σήμανε λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, όταν ένα από τα πυροσβεστικά οχήματα που τα πληρώματά τους συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς που είχε ξεσπάσει στα Πηγάδια Αχαΐας ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν δύο από τους πυροσβέστες που επέβαιναν σε αυτό. Το πλήρωμά του συμμετείχε σε επιχείρηση φύλαξης της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις. Αμέσως άρχισε επιχείρηση απεγκλωβισμού από συναδέλφους τους και αυτό έγινε κατορθωτό λίγα λεπτά αργότερα. Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο κέντρο του χωριού με τον έναν από αυτούς να είναι πιο σοβαρά τραυματισμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες έχουν υποστεί κατάγματα, ενώ ο ένας παρουσιάζει και καρδιολογικό πρόβλημα.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χτες στην Αίγινα. Οι φλόγες έκαιγαν χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Αιγινήτισσας, ωστόσο το μέτωπο είχε περιοριστεί και δεν υπήρχε κίνδυνος για τον οικισμό. Το βράδυ η φωτιά είχε τεθεί σε μερικό έλεγχο.

Πυρκαγιά ξέσπασε το περασμένο Σάββατο σε αγροτοδασική έκταση επί της οδού Δημητσάνας στη Βάρη Αττικής. Κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και ένα ελικόπτερο, με αποτέλεσμα η φωτιά να μην απειλήσει σπίτια. Την επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν εθελοντές δασοπυροσβέστες από τη Βάρη και δύο υδροφόρες του δήμου. Kάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν ότι η φωτιά ξεκίνησε από ξερά χόρτα τα οποία δεν είχαν μαζευτεί.

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε χορτολιβαδική έκταση στους πρόποδες του Ολύμπου, ανάμεσα στο Λιτόχωρο και τη Λεπτοκαρυά Πιερίας. Δεν απειλούνταν κατοικημένες περιοχές ή δασική έκταση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ