Παρασκευή 12 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Επιστολή αποχώρησης από τον Παναθηναϊκό

«Τάραξε τα νερά» στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός με το αίτημά του για αποχώρηση από τη διοργάνωση

Eurokinissi Sports

«Τάραξε τα νερά» στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός με το αίτημά του για αποχώρηση από τη διοργάνωση
Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη διοργάνωση της Ευρωλίγκας επισημοποίησε ο Παναθηναϊκός, με σχετική επιστολή της ΚΑΕ προς τον ισχυρό άνδρα της πρώτης, Τζόρντι Μπερτομέου. Η ελληνική ομάδα ζητά να λυθεί το 10ετές συμβόλαιο συνεργασίας των δύο πλευρών και να καταθέσει στη Λίγκα τις μετοχές που έχει στον οργανισμό. Ας σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά στην 20ετή ιστορία της διοργάνωσης που μια ομάδα δηλώνει επίσημα την πρόθεση αποχώρησής της από αυτή.

Θυμίζουμε πως παρότι ο Παναθηναϊκός περιλαμβάνεται στις 11 ομάδες της διοργάνωσης με εγγυημένο συμβόλαιο συμμετοχής, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μόνιμη σχεδόν κόντρα με τη διοίκησή της και προσωπικά με τον Μπερτομέου. Ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, Δ. Γιαννακόποπουλος, είχε απειλήσει πολλές φορές με αποχώρηση, ενώ και προ ημερών, στη συνέντευξη Τύπου όπου ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ΚΑΕ, τάχθηκε υπέρ της «μετακόμισης» της ομάδας στο Champions League της FIBA.

Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Μάνος Παπαδόπουλος, οι «πράσινοι» επικαλούνται ως βασική αιτία για την κίνηση αυτή το γεγονός ότι «η παρουσία στη διοργάνωση δεν αποδείχθηκε καθόλου επωφελής για εμάς, ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρξε ωφέλιμη εκμετάλλευση ούτε αύξηση των εσόδων του προϊόντος της Euroleague». Παράλληλα, όπως αποκαλύπτουν, εδώ και δυο μήνες έχουν ζητήσει από τον Μπερτομέου να τεθεί το αίτημα στα αρμόδια όργανα, κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε, με τον επικεφαλής της Ευρωλίγκας να επικαλείται την κρίση στη διοργάνωση λόγω πανδημίας.

Αναμένεται αντίδραση της Ευρωλίγκας

Πλέον αναμένεται η αντίδραση της διοργανώτριας αρχής στο αίτημα των «πρασίνων», με τη Λίγκα να καλείται να διαχειριστεί ένα πρωτόγνωρο γι' αυτήν σκηνικό. Στο παρελθόν ο Μπερτομέου με δηλώσεις του είχε εκτιμήσει επανειλημμένως ότι είναι «πολύ δύσκολο» να αποχωρήσει από τη διοργάνωση μια ομάδα η οποία έχει εγγυημένο συμβόλαιο, παραπέμποντας στις διάφορες ρήτρες αποχώρησης που περιλαμβάνονται στα συμβόλαια.

Σύμφωνα πάντως με τους κανονισμούς, η Ευρωλίγκα επιτρέπει σε μια ομάδα, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, να μεταβιβάσει σε τρίτο σύλλογο την άδεια συμμετοχής και τις μετοχές της στη Λίγκα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ