Παρασκευή 12 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΕΓΑΣ
Ψήφισμα για σύγκληση της Ολομέλειας της ΕΟΕ

Σε ψήφισμα, με το οποίο ζητάει από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας προχώρησε το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον Αθλητισμό. Σημειώνεται πως κάτι αντίστοιχο έχει ζητήσει με προσωπική επιστολή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Στο ψήφισμα η Ομοσπονδία Στίβου αναφέρεται στις νέες μειώσεις στις αθλητικές επιχορηγήσεις ενώ κάνει λόγο για πρόθεση του υφυπουργού Αθλητισμού για παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία των Ομοσπονδιών μέσω επικείμενων νομοθετικών παρεμβάσεων. Ο ΣΕΓΑΣ καλεί τον πρόεδρο της ΕΟΕ να συγκληθεί η Ολομέλεια της Επιτροπής με κύρια θέματα τα μέτρα στήριξης του Αθλητισμού και την υπεράσπιση του αυτοδιοίκητου των αθλητικών φορέων.

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, στη σημερινή του συνεδρίαση και αφού έλαβε υπόψη τις ανακοινώσεις της αθλητικής ηγεσίας για τη χρηματοδότηση των φορέων του Αθλητισμού αλλά και τις σποραδικές δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού σχετικά με τις σκέψεις και τις προσθέσεις του για τις επικείμενες νομοθετικές παρεμβάσεις που θα αφορούν τις εκλογικές διαδικασίες των Αθλητικών Ομοσπονδιών, αποφάσισε να ζητήσει για μια ακόμη φορά από τον πρόεδρο της ΕΟΕ την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας με θέματα:

Α) Μέτρα στήριξης των φορέων του Αθλητισμού, λόγω της πανδημίας, αντίστοιχα με αυτά του Πολιτισμού.

Β) Υπεράσπιση του αυτοδιοίκητου των φορέων του Αθλητισμού από πιθανές νομοθετικές αυθαιρεσίες».

Συνάντηση ΕΟΕ με Αυγενάκη

Συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με αντιπροσωπεία μελών της ΕΟΕ προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα 15/6 (12.00) έπειτα από αίτημα του πρώτου σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο. Οπως ανακοινώθηκε, σκοπός είναι η ενημέρωση από πλευράς υφυπουργού προς την αντιπροσωπεία της ΕΟΕ για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων του Αθλητισμού, όπως το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, η ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, η αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ