Τρίτη 26 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικαστική δικαίωση για δημοσιογράφο

Μετά από εννέα χρόνια καταδικάστηκαν τα ΜΑΤ για την επίθεση με κρότου - λάμψης στον Μανώλη Κυπραίο το 2011, που έχασε την ακοή του, κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας κατά του πρώτου μνημονίου. Ο δημοσιογράφος που κάλυπτε τα γεγονότα, δέχτηκε επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ με κρότου - λάμψης και ενώ βρισκόταν μέσα σε στοά. Στην προσπάθειά του μάλιστα να φύγει ξυλοκοπήθηκε, παρόλο που είχε δείξει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα.

Ο Μανώλης Κυπραίος σήμερα είναι κωφός και από τα δύο αυτιά και αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων υγείας (μετατραυματικό στρες, υπολειτουργία λαβυρίνθου, πρόβλημα στη βάδιση), ενώ έχει υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις στο κεφάλι για την τοποθέτηση κοχλιακού εμφυτεύματος. Ως προς το ποινικό σκέλος, μετά από αυτή την εξέλιξη η υπόθεση πρέπει να συνεχιστεί με νέα ΕΔΕ για να αποδοθούν και κυρώσεις.

Σημειώνεται ότι μόλις τον περασμένο Μάρτη άγνωστοι είχαν εισβάλει στο σπίτι του Μ. Κυπραίου και αφαίρεσαν τον σκληρό δίσκο από τον υπολογιστή του, καθώς και τον φορητό υπολογιστή, ενώ βγαίνοντας κάρφωσαν με μαχαίρι στην πόρτα του σπιτιού τη φωτογραφία του. Υπενθυμίζεται ότι οι εκθέσεις των ανεξάρτητων ειδικών τεχνικών εμπειρογνωμόνων που ορίστηκαν από το δικαστήριο πιστοποιούσαν πως ο Κυπραίος δέχτηκε χειροβομβίδα κρότου - λάμψης και είναι κωφός άμφω με σοβαρά προβλήματα υγείας. Παρά την αντίθετη πραγματογνωμοσύνη του Δημοσίου, η υπόθεση επέστρεψε στα δικαστήρια τον Σεπτέμβρη του 2019 και χτες έγινε γνωστή η απόφαση υπέρ του ρεπόρτερ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ