Τρίτη 26 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απάντηση στις επικρίσεις από την εισαγγελέα

Στις επικρίσεις αλλά και στις πιέσεις που δέχτηκε στη διάρκεια της δίκης για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο από τους Εμμανουήλ Κούκουρα και Αλέξανδρο Λούτση, αναφέρθηκε η εισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Βήμα».

«Αυτά που άκουσα για την αγόρευσή μου είναι τραγικά. Λυπάμαι πάρα πολύ. Υπάρχει τεράστιο θέμα για τον υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Ακη Σκέρτσο, κι αυτά που δήλωσε. Το δικό μου το δικαστήριο δεν έγινε ποτέ "λαϊκή απογευματινή". Θα πρέπει να ήταν πρώτα εκεί ν' ακούει κι ύστερα να εκφέρει άποψη. (...) Δεν δικάζω με τον κόσμο. Ετυχε ο κόσμος να ταυτιστεί μαζί μου. Δεν το προκάλεσα, δεν το επεδίωξα. (...) Ο εισαγγελέας πρέπει να στηρίξει την κατηγορία να πείσει τους ενόρκους. Τι να πω; Τι καλά παιδιά που ήταν και τι ωραία που φέρθηκαν; Οταν άκουσα τα απίστευτα ψέματα, είπα στους ίδιους - και όχι στους δικηγόρους όπως μνημονεύτηκε - ότι συσκοτίσατε την υπόθεση. Ακόμη κι αυτό που αναφέρατε για το δάκρυ μου, αυτό δεν είχε σχέση με την υπόθεση Τοπαλούδη, αλλά με σημαντικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζα εκείνες τις ημέρες και υπέφερα πραγματικά», είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στο έντονο παρασκήνιο της υπόθεσης. «Εχω ενημερωθεί από αξιωματούχους - ερευνητές της υπόθεσης Τοπαλούδη για "πιέσεις" που τους ασκήθηκαν και για ιδιομορφίες που είχε ο συγκεκριμένος φάκελος», είπε, αφήνοντας αιχμές για προσπάθεια παρέμβασης από συγγενείς ενός εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι είχαν σημαντικές γνωριμίες στο νησί. Ακόμη καταγγέλλει την πρόθεση δικαστικών να τελειώσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τη δίκη και χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ... Επισημαίνει δε ότι τότε υπήρξε συνεννόησή της με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου, που ζητούσαν την παρουσία των ΜΜΕ και οι οποίοι αργότερα την επέκριναν για την αγόρευσή της. Τέλος, αναφέρει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από το δικαστικό σώμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενας αναγκαίος σχολιασμός στη συζήτηση που έχει ανοίξει για τη «δίκη Τοπαλούδη»(2020-06-13 00:00:00.0)
Ομόφωνα ισόβια και στους δύο(2020-05-16 00:00:00.0)
Αθώοι με συνοπτικές διαδικασίες(2006-05-26 00:00:00.0)
«Να καταδικαστούν οι εκπρόσωποι της εταιρίας»(2006-01-24 00:00:00.0)
Και νέα μεθόδευση των δικαστών...(2004-09-05 00:00:00.0)
Βαριά ποινή για έγκλημα που δεν αποδείχτηκε(1997-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ