Τρίτη 19 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συσκέψεις και συνελεύσεις με μετανάστες εργάτες γης

Από τη συζήτηση με μετανάστες στην περιοχή Κάτω Σούλι
Από τη συζήτηση με μετανάστες στην περιοχή Κάτω Σούλι
Στην τελική ευθεία για τις αρχαιρεσίες του βρίσκεται το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής. Η εκλογοαπολογιστική Συνέλευση θα γίνει την Κυριακή 31/5, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. «Δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας. Βάζουμε φρένο στα σχέδια εργοδοσίας - κυβέρνησης. Απαιτούμε να μην πληρώσουν πάλι οι εργάτες την κρίση», είναι το κάλεσμα που απευθύνει στους εργαζόμενους.

Η οργάνωση μεταναστών εργατών στις γραμμές του και η ανάπτυξη δράσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, συνδυάζονται με την προετοιμασία της εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης. Στην κατεύθυνση αυτή, το απόγευμα του Σαββάτου αντιπροσωπεία του Συνδικάτου βρέθηκε στην περιοχή Κάτω Σούλι Μαραθώνα, όπου πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη με μετανάστες εργάτες γης.

Το κάλεσμα να οργανωθεί μαζική Γενική Συνέλευση των εργατών γης, η οποία να καταλήξει στην εκλογή επιτροπής μεταναστών του Συνδικάτου, που δουλεύουν στα φυτώρια της περιοχής, βρήκε θετική ανταπόκριση από τους εργαζόμενους, που το επόμενο διάστημα σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε συνέλευση. Αντίστοιχη πρωτοβουλία έχει παρθεί στην περιοχή των Μεγάρων, όπου έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 29/5, με μετανάστες που δουλεύουν σε φυτώρια, εκκολαπτήρια και πτηνοτροφεία.

Στις παραπάνω περιοχές ζουν και δουλεύουν μετανάστες προερχόμενοι κυρίως από το Πακιστάν και την Ινδία. Τα ήδη χαμηλά μεροκάματα «ροκανίζονται» με διάφορους τρόπους από τους εργοδότες, ασφαλίζονται με εργόσημο, ή είναι εντελώς ανασφάλιστοι. Διαβιούν σε άσχημες συνθήκες, συχνά σε πρόχειρα και ακατάλληλα παραπήγματα στους χώρους δουλειάς. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντούν στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν άδειες παραμονής και εργασίας, τους καθιστούν ευάλωτους στους εκβιασμούς και την ασυδοσία των εργοδοτών.

Για όλα αυτά τα ζητήματα, το Συνδικάτο απευθύνεται στους εργαζόμενους με ανακοίνωση γραμμένη στη γλώσσα των χωρών καταγωγής τους, συζητά για τα αιτήματα και το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτει, από τις Συλλογικές Συμβάσεις μέχρι την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης, καλεί τους μετανάστες να δημιουργήσουν σωματειακές Επιτροπές και να παλέψουν συλλογικά για τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ