Τρίτη 19 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κάλεσμα για μέρα δράσης στις 3 Ιούνη

Να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 3 Ιούνη σε όλη την Αττική, καλεί τους αυτοαπασχολούμενους η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), με αίτημα αιχμής να ληφθούν μέτρα ουσιαστικής στήριξης για όλους τους αυτοαπασχολούμενους, με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη των τοπικών Ενώσεων, κλαδικών Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα σε διάφορες συνοικίες και δήμους, ενώ στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας.

«Τα "οριζόντια" μέτρα έκτακτης οικονομικής στήριξης που θεσμοθέτησε, προσφέρουν "ζεστό" χρήμα και άλλες διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες», σημειώνει η ΟΒΣΑ, «ελάχιστα όμως βοηθούν τους αυτοαπασχολούμενους. Δεν απαντούν αποτελεσματικά στα νέα προβλήματα, απλά μεταθέτουν τα οικονομικά αδιέξοδα για αργότερα». Το επίδομα των 800 ευρώ, επισημαίνει, μπορεί να έδωσε μια ελάχιστη ανάσα, αλλά δεν αρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες της οικογένειας και τα έξοδα της επιχείρησης.

«Η κοροϊδία συνεχίζεται και σήμερα με την "άρση" των περιοριστικών μέτρων», προσθέτει η ΟΒΣΑ. «Με τη μεζούρα στο χέρι, οι συνάδελφοι στην Εστίαση και αλλού μετράνε τα ζόρια που έρχονται και την ίδια στιγμή, στις αερομεταφορές, εκτός από τα δισ. των ενισχύσεων, κυβέρνηση και ΕΕ στοιβάζουν τους επιβάτες τον ένα δίπλα στον άλλο...».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ