Τρίτη 12 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η καύση απορριμμάτων εργαλείο κερδοφορίας στα χέρια των ομίλων

Τη διαβεβαίωση ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και παράλληλα θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις εντός και εκτός Βουλής, για να στηρίξει τους λαϊκούς αγώνες της περιοχής, έδωσε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, στη συνάντηση που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή με συλλόγους, φορείς και σωματεία που εναντιώνονται στην αδειοδότηση καύσης RDF-SRF από τον όμιλο «ΤΙΤΑΝ».

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων γύρω από το ζήτημα και τις νέες εξελίξεις, ενώ οι εκπρόσωποι των φορέων αναγνώρισαν τη συνεπή και ξεκάθαρη στάση του ΚΚΕ.

Ο Λεωνίδας Στολτίδης, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο τοποθετείται καθαρά ενάντια στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων, αναδεικνύοντας ότι στο πλαίσιο του καπιταλισμού, η καύση απορριμμάτων γίνεται εργαλείο κερδοφορίας και θωράκισης της ανταγωνιστικότητας στα χέρια των μεγάλων ομίλων που δραστηριοποιούνται στο κερδοφόρο πεδίο των «πράσινων επενδύσεων».

Σημείωσε πως με την καύση «δεν επιδιώκεται καμία "περιβαλλοντική διαχείριση" όπως ακούγεται. Αλλωστε, τα στοιχεία και τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους: Η μη θεσμοθετημένη πολεοδομική χωροθέτηση μιας τέτοιας δραστηριότητας, η αύξηση των ρύπων που θα προκαλέσει στην ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα της Δυτικής Θεσσαλονίκης, η αύξηση πιθανότητας μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος στην περιοχή, οι εκτιμήσεις που προβάλλονται γύρω από την καύση που δεν βασίζονται στην ύπαρξη επιδημιολογικών μελετών, τα όρια "λάστιχο" των ρύπων που θέτουν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ και που αλλάζουν ανάλογα με τις επιδιώξεις των ομίλων κ.ά. πρέπει να ανησυχήσουν τον λαό της περιοχής, να τον αφυπνίσουν για να οργανώσει δυναμικούς αγώνες το επόμενο διάστημα».

Και τόνισε πως «το έγκλημα έχει συγκεκριμένους ενόχους. Αυτοί είναι η πολιτική της ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα στελέχη τους στην Τοπική Διοίκηση, που τώρα εμφανίζονται ως "όψιμοι" εχθροί της καύσης και κάνουν προσπάθεια να αναχαιτίσουν τις λαϊκές αντιδράσεις στο όνομα της διαβούλευσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ