Τρίτη 12 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΕΡΑΜΑ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για να μη γίνει χωματερή στο παλιό νεκροταφείο

Νέο αγωνιστικό ραντεβού σήμερα, Τρίτη, με τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα από σωματεία και φορείς της πόλης

Από τη συγκέντρωση του περασμένου Σαββάτου
Από τη συγκέντρωση του περασμένου Σαββάτου
Με νέα δυναμική συγκέντρωση το απόγευμα του Σαββάτου 9 Μάη στην κεντρική πλατεία Ηρώων του Περάματος, και σύνθημα «Μας γεμίζουν καρκίνο για τα κέρδη τους, έξω η χωματερή από την πόλη μας», μαζικοί φορείς και κάτοικοι του Περάματος απαίτησαν να σταματήσει η μετατροπή σε χωματερή του χώρου 10 στρεμμάτων στο παλιό νεκροταφείο.

Σήμερα, Τρίτη, προγραμματίζεται νέα κινητοποίηση, στις 7 μ.μ. στο παρκάκι που βρίσκεται δίπλα στο χώρο του παλιού νεκροταφείου, εκεί όπου προβλέπεται να κατασκευαστεί Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), σύμφωνα με τον πρόσφατο περιβαλλοντοκτόνο νόμο της ΝΔ, που σπεύδει να υλοποιήσει ο δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτοικοι και φορείς συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Ηρώων της πόλης διαμηνύοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν την παραπέρα υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ζωής τους για τις επιχειρηματικές μπίζνες που παίζονται και με τα σκουπίδια.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», Βασίλης Βατίστας, που είναι και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Πέραμα. Επίσης, η Τζένη Ματσούκα εκ μέρους της ΕΛΜΕ Πειραιά, ο Σίμος Αράπουγκλες, μέλος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Περάματος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου, η πρόεδρος του Συλλόγου Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά και Νήσων, Χριστίνα Καραμαλίκη, καθώς και ο Ξάνθος Γερμανάκος, από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στέλιος Μπενετάτος.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή συγκέντρωση, σωματεία και φορείς της πόλης του Περάματος σκοπεύουν να συγκροτήσουν Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη χωματερή. Το κάλεσμα υπογράφουν: Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», Σωματείο Καθαριστών και Καθαριστριών Πειραιά και Νήσων, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος, Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, Σύλλογος Γυναικών Περάματος «Εστία της Γυναίκας», Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σύλλογος Ικαριωτών Περάματος και Γύρω Δήμων «Ο Ικαρος», Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων & Ναυτικών Αθλημάτων «Ο Αρμός», Ενωση Ποντίων Περάματος «Ο Πόντος».

Να ακυρωθεί στην πράξη το εγκληματικό σχέδιο

Στο μεταξύ, σε δήλωσή του, ο κομμουνιστής πρώην δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος απαντά στα ψέματα της σημερινής διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα ο ΣΜΑ είχε αποφασιστεί από τη δημοτική αρχή του ΚΚΕ. Οπως αναφέρει, «η επίθεση στο ΚΚΕ και τα μέλη του είναι συνήθης πρακτική για να "κρυφτούν" η αντιδραστικότητα και τα επικίνδυνα σχέδια. Πάντα έτσι ήταν και έτσι θα συνεχίσει! Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, πράγματι είχαμε χρησιμοποιήσει μισό στρέμμα για μεταφόρτωση ογκωδών στην έξω πλευρά του νεκροταφείου (δυτικό άκρο) και μάλιστα για σαβούρα των ναυπηγείων που δεν ανήκει στις υποχρεώσεις του δήμου. Σε ένα εντελώς διαφορετικό δυτικό άκρο, σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες! (...) Τα χρόνια όμως κύλησαν και οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές διαδέχθηκαν η μια την άλλη και το μισό στρέμμα έξω από το νεκροταφείο για τα ναυπηγεία έγινε ένας σκουπιδότοπος 10 στρεμμάτων, οι διεκδικήσεις του δήμου για ελεύθερους χώρους έγιναν κλειστές παιδικές χαρές, το "έξω τα καζάνια του θανάτου" έγινε συμμετοχή του δημάρχου στα διάφορα επιχειρηματικά "σαλόνια"! Η δημοτική αρχή κήρυξε τον πόλεμο στους Περαματιώτες! Στον πόλεμο απαντάς με πόλεμο! Ο περαμαϊκός λαός να θυμηθεί τις αγωνιστικές παραδόσεις του και να ακυρώσει στην πράξη και με όποιο κόστος το τερατούργημα της κυβέρνησης ΝΔ και της δημοτικής αρχής ΣΥΡΙΖΑ του Περάματος!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ