Τρίτη 12 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανησυχητικές οι ιατρικές μετρήσεις του κρατούμενου φοιτητή

Δήλωση αναστολής της απεργίας πείνας και δίψας έκανε χτες ο δικηγόρος του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη, ενημερώνοντας ότι οι ιατρικές μετρήσεις του κρατούμενου είναι ανησυχητικές. Μετά την επαναμετατωγή του από τις φυλακές Γρεβενών, ο Β. Δημάκης κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά όχι στο προηγούμενο κελί του, καταγγέλλοντας την γγ Αντιεγκληματικής Πολιτικής για «στοχευμένη και δόλια» πράξη.

Ο κρατούμενος φοιτητής διεκδικεί την απρόσκοπτη συνέχιση των σπουδών του. Οπως σημειώνει ο δικηγόρος του, «το κατάστημα στο οποίο έχει μεταφερθεί ΔΕΝ διαθέτει την απαραίτητη υποδομή για τηλεκπαίδευση. Αυτό μας το βεβαίωσε η ίδια η διευθύντρια των Φυλακών, η οποία σήμερα παρήγγειλε υπολογιστές και στικάκια για να καταστεί εφικτή η τηλεκπαίδευση του κρατουμένου. Υποδομή για τηλεκπαίδευση διαθέτει, αντίθετα, το Κατάστημα Κράτησης Ι, δηλαδή οι αντρικές φυλακές Κορυδαλλού, στις οποίες κρατούνταν ο Βασίλης. Ψέμα λοιπόν τα περί ύπαρξης υποδομής.

Ο Βασίλης δεν συμμετείχε σήμερα στο μάθημα του 6ου εξαμήνου "Συγκριτική Πολιτική ΙΙ: Η Δύση και ο Τρίτος Κόσμος", όπως μας ενημέρωσαν οι συμφοιτητές και οι καθηγητές του. Στην πραγματικότητα, ακόμα και βιβλία του Βασίλη Δημάκη εξακολουθούν να τον περιμένουν στο κελί του στη Δ' Πτέρυγα των αντρικών Φυλακών Κορυδαλλού! Ψέμα λοιπόν και η αναφορά πως "Ο,τι έχει σχέση με την εκπαίδευσή του, του παρέχεται απρόσκοπτα".

Ο Βασίλης Δημάκης δεν βρίσκεται σε καραντίνα. Αλληλεπιδρά κανονικά με τους συγκρατούμενούς του και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Ειδικός χώρος καραντίνας για τον κορονοϊό υπάρχει στο Κατάστημα των Γυναικείων Φυλακών, δεν είναι όμως προσβάσιμος από τους κρατούμενους της ειδικής πτέρυγας για τρομοκρατία. Τέτοιος χώρος για τους άντρες κρατούμενους υπάρχει μόνο στο Κατάστημα Κράτησης Ι. Ψέμα λοιπόν και τα περί κορονοϊού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ