Τρίτη 12 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ευχολόγια και εθιμοτυπικές επισκέψεις για την αντιπυρική περίοδο

Από κινητοποίηση της ΕΑΚΠ τον περασμένο Γενάρη με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία
Από κινητοποίηση της ΕΑΚΠ τον περασμένο Γενάρη με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία
Για τις προετοιμασίες και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο ενημερώθηκε χτες ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στον Υμηττό. Σχεδιασμός που για άλλη μια χρονιά βρίσκεται στη σκιά των πολύ σοβαρών προβλημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα, εξαιτίας της πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης, προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων, σε όλο το φάσμα της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας, από την οργάνωση, την εκπαίδευση, την έρευνα, την παροχή υπηρεσιών μέχρι την εκμετάλλευση δασικών οικοσυστημάτων.

Αναφορικά με τις προετοιμασίες και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε ότι εξετάζονται περαιτέρω μισθώσεις αεροπορικών μέσων (έχουν ήδη μισθώσει αμερικανικά ελικόπτερα), προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που «ενδέχεται» να ανακύψουν λόγω της παλαιότητας των πυροσβεστικών αεροπλάνων Canadair. Στο προσωπικό έχει δρομολογηθεί η ενίσχυση με 1.300 επιπρόσθετους εποχικούς πυροσβέστες, με την πρόσληψη μονίμων να παραπέμπεται ξανά στις ελληνικές καλένδες. Σε ό,τι αφορά τον ατομικό εξοπλισμό των πυροσβεστών, διαχέουν ότι παρέχονται νέες στολές στο σύνολο του προσωπικού χάρη σε ...δωρεά ιδρύματος.

Για να κατανοήσει κάποιος το μέγεθος των προβλημάτων, αρκεί να αναφέρουμε ορισμένα στοιχεία: Οι πιστώσεις που ενέκρινε λοιπόν η κυβέρνηση της ΝΔ για το ΠΣ είναι μόλις κατά 272.000 ευρώ αυξημένες σε σχέση με πέρυσι για όλες τις λειτουργικές του ανάγκες. Παράλληλα, όμως, οι δαπάνες που αφορούν τη συντήρηση, τις επισκευές και τα καύσιμα ενός στόλου περίπου 3.250 οχημάτων παντός τύπου, τη στιγμή που ήδη το 55% είναι πλέον της 20ετίας, είναι μειωμένες κατά 1.839.851 ευρώ. Οι μόνες αυξημένες πιστώσεις, αν εξαιρέσουμε τη μισθοδοτική και ασφαλιστική δαπάνη του προσωπικού και μάλιστα κατά 34%, δηλαδή κατά 5.800.000 ευρώ, είναι αυτές που προορίζονται για επιχειρηματικούς ομίλους και αφορούν την ενοικίαση των εναέριων μέσων και ας επιμένουν οι ειδικοί ότι χρήζουν σημαντικής ενίσχυσης και οι επίγειες δυνάμεις, που είναι και ο βασικός παράγοντας καταστολής των πυρκαγιών...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ