Παρασκευή 24 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Οργιάζει η εργοδοσία και στους οίκους ευγηρίας

Την ίδια ώρα που τα γηροκομεία βρίσκονται «στο μάτι του κυκλώνα» της πανδημίας, με τους ηλικιωμένους να ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και τους εργαζόμενους σε αυτά να δίνουν τη δική τους άνιση μάχη απέναντι στις τραγικές ελλείψεις, οι εργοδότες του κλάδου επιδίδονται σε ένα όργιο αυθαιρεσιών.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία και τα γηροκομεία για μεγάλο όμιλο («IASIS GROUP CARE»), που έχει στην ιδιοκτησία του τρεις οίκους ευγηρίας σε Αθήνα, Νέο Ψυχικό και Αγία Παρασκευή.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η εταιρεία «ενώ δεν κατέβαλε στους εργαζόμενους το Δώρο Πάσχα, υποστηρίζοντας ότι ανήκει στις πληττόμενες επιχειρήσεις, στις 22/4 απέλυσε εργαζόμενη που εργάζεται στη μονάδα του Νέου Ψυχικού (πρώην Αττικός Οίκος Ηλικιωμένων), γιατί η τελευταία έκανε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Μάλιστα, η απόλυση συνοδεύτηκε από προσωπική επίθεση του εργοδότη και απειλές προς την εργαζόμενη ότι δεν θα ξαναβρεί ποτέ δουλειά».

Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση, το κλαδικό Σωματείο με αντιπροσωπεία μελών της Διοίκησης έκανε τις προηγούμενες μέρες παρέμβαση στην εργοδοσία, απαιτώντας την άμεση καταβολή του Δώρου Πάσχα και των μισθολογικών προσαυξήσεων που δικαιούνται οι εργαζόμενοι, όπως και την άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ