Παρασκευή 24 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Νέες κινητοποιήσεις στο υπουργείο Εργασίας για μέτρα προστασίας των εργαζομένων

Κατεβασμένα ρολά για άλλη μια φορά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου...

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία συνδικάτων και απολυμένων έξω από το υπουργείο
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία συνδικάτων και απολυμένων έξω από το υπουργείο
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε χτες το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου προβάλλοντας αιτήματα που απαντούν στις ανάγκες των εργαζομένων, απέναντι στην προσπάθεια να φορτωθούν ξανά τα σπασμένα. Την κινητοποίηση στήριξαν η Ομοσπονδία του κλάδου, καθώς και οι Επιτροπές Υγείας και Ασφάλειας του Συνδικάτου στις επιχειρήσεις «Αφοί Βλάχου», «Veridos- Ματσούκης», «News Press Hold».

Κατά την πάγια τακτική της όλο αυτό το διάστημα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αρνήθηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους των συνδικάτων...

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης το Συνδικάτο ανέδειξε ζητήματα εντατικοποίησης, εργοδοτικής ασυδοσίας, ελλιπών μέτρων προφύλαξης κ.ά. Απαίτησε να καταργηθούν οι αντεργατικές ρυθμίσεις των πρόσφατων ΠΝΠ, να καλυφθούν οι απώλειες στο εισόδημα των εργαζομένων των οποίων έχουν ανασταλεί οι συμβάσεις και καλούνται να ζήσουν με 800 ευρώ για 45 μέρες.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Θανάσης Φωτόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου, σημειώνοντας ότι μέσα στην πανδημία τα ταξικά συνδικάτα δεν σταμάτησαν ποτέ να διεκδικούν με κύριο κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων.

Το κλαδικό Συνδικάτο, οι Επιτροπές του, η Ομοσπονδία «έχουμε ζητήσει πολλές φορές από το υπουργείο Εργασίας να συναντηθούμε για να εκθέσουμε τα προβλήματα, να ζητήσουμε μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Εχουμε στείλει υπόμνημα με τα αιτήματά μας», σημείωσε, ωστόσο το υπουργείο αρνείται να μας συναντήσει. «Θα συνεχίσουμε τη μάχη που δίνουμε. Στις 28/4 είναι μέρα δράσης, θα αναδείξουμε στους χώρους δουλειάς την ανάγκη συνέχισης της πάλης, μπροστά και στην Εργατική Πρωτομαγιά».

Δουλειά και δικαιώματα απαίτησαν οι απολυμένοι του Αεροδρομίου Αθήνας


Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν την ίδια ώρα χτες και απολυμένοι του Αεροδρομίου της Αθήνας μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής ζητώντας να ενταχθούν στο επίδομα των 800 ευρώ, αλλά και να επαναπροσληφθούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας κατέβασε για μια ακόμα φορά ρολά, την ώρα που εδώ και ένα μήνα εκατοντάδες εργαζόμενοι στις εταιρείες «Swissport» και «Skyserv» στο αεροδρόμιο βρίσκονται «στον αέρα». Οι εργαζόμενοι απασχολούνται για χρόνια μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου αλλά στα τέλη Μάρτη οι εταιρείες δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις. Ετσι βρέθηκαν χωρίς δουλειά και χωρίς να δικαιούνται τα 800 ευρώ.

Ολο αυτό το διάστημα το υπουργείο κρατά «σιγήν ιχθύος» και αρνείται κάθε αίτημα για συνάντηση.

Στη στάση αυτή έδωσαν απάντηση οι απολυμένοι χτες με το σκωπτικό πανό τους: «Γιώργο Αυτιά, πες του Βρούτση ότι τον ψάχνουμε», ανέφερε, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο λαλίστατος σε συνεντεύξεις σε κανάλια και εφημερίδες υπουργός είναι άφαντος όταν του ζητούν συνάντηση οι εργαζόμενοι...

Το Εργατικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι απαιτούν να προχωρήσει η έρευνα από το ΣΕΠΕ σχετικά με το καθεστώς απασχόλησης των εργαζομένων αυτών, καθώς οι συμβάσεις πρέπει να είναι αυτοδίκαια αορίστου χρόνου. Ακόμα ζητούν να συμπεριληφθούν στο επίδομα των 800 ευρώ και στις διατάξεις για το ενοίκιο κατοικίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ