Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στον αγώνα με το λαό για το Μέτωπο και το σοσιαλισμό

«Η νεολαία δυναμικά στον αγώνα, με την εργατική τάξη και το λαό, για το Μέτωπο και το σοσιαλισμό». Μ' αυτό το σύνθημα-υπόσχεση αγώνα η ΚΝΕ βαδίζει στο 8ο Συνέδριό της, που πραγματοποιείται στις 21, 22 και 23 του Δεκέμβρη στην Αθήνα. Στο Συνέδριο θα συζητηθούν τα συμπεράσματα από τη δράση της Οργάνωσης στο κίνημα της νέας γενιάς το προηγούμενο διάστημα κι οι στόχοι για ακόμα πιο γερή και μαζική ΚΝΕ, πιο ικανή στον αγώνα για το Μέτωπο και το σοσιαλισμό. Παράλληλα, από το Συνέδριο θα εκλεγεί και το νέο Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσης.

Το Συνέδριο δεν αρχίζει ούτε εξαντλείται στις τρεις μέρες των εργασιών του. Από τις αρχές Σεπτέμβρη έχουν δημοσιευτεί οι Θέσεις του ΚΣ, που αποτέλεσαν βάση για μια μεγάλη προσυνεδριακή συζήτηση στις γραμμές της Οργάνωσης αλλά και πλατύτερα στη νεολαία. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε δημόσιος διάλογος από τις σελίδες του «Οδηγητή», ενώ με το κείμενο των Θέσεων στο χέρι οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες «όργωσαν» τα σχολεία, τις σχολές και τις γειτονιές, κουβεντιάζοντας με τους νέους και τις νέες. Φίλοι της Οργάνωσης, νέοι, που το προηγούμενο διάστημα συναντήθηκαν με την ΚΝΕ στους αγώνες της νέας γενιάς και στους χώρους όπου δραστηριοποιούνται, πλούτισαν με τις απόψεις τους την προσυνεδριακή διαδικασία. Μέσα από την αντίστοιχη συζήτηση στις ΟΒ και στις Συνδιασκέψεις, που πραγματοποιήθηκαν μπροστά στο Συνέδριο, οι Θέσεις συνάντησαν την καθολική αποδοχή των μελών της Οργάνωσης.

Ετσι, η ΚΝΕ βαδίζει στο 8ο Συνέδριό της με αισιοδοξία, με νέες δυνάμεις αλλά και δυνατότητες, βάζει υψηλούς στόχους. «Σήμερα, είναι απαραίτητο όχι μόνο να δυναμώσουν οι αγώνες για τα καθημερινά προβλήματα, αλλά και να διαμορφώνεται ένα μαζικό νεανικό ρεύμα συμπόρευσης με την εργατική τάξη και το ΚΚΕ. Για να καταθέσει το κίνημα της νεολαίας τη δική του πρωτότυπη συμβολή στην οικοδόμηση του Μετώπου», αναφέρει εισαγωγικά το κείμενο των Θέσεων, κι εξηγεί ότι στο 8ο Συνέδριο η ΚΝΕ θα επεξεργαστεί τους στόχους, την τακτική, τα βήματα και τους τρόπους με τους οποίους θα ανταποκριθεί καλύτερα σ' αυτό το καθήκον. Οι στόχοι αυτοί θα εκφραστούν με την ακόμα πιο αποφασιστική δουλιά της ΚΝΕ στους νέους εργαζόμενους, στους χώρους της κατάρτισης, στους μαθητές, στους φοιτητές, την προσπάθεια για την ενίσχυση των συσπειρώσεων και των αγώνων στα μέτωπα πάλης της νέας γενιάς.


Παράλληλα, το Συνέδριο της ΚΝΕ αποτελεί κι ένα γεγονός με διεθνές αντίκτυπο, για τη νέα γενιά, καθώς πρόκειται να συγκεντρώσει δεκάδες αντιπροσωπείες ξένων οργανώσεων νεολαίας από όλο τον κόσμο, που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του και θα μεταφέρουν την εμπειρία αυτή στις χώρες τους.


Γ. Σ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ