Τρίτη 24 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» στη Νάξο

Τραυματισμοί εργαζομένων σε Ρόδο και Μαγνησία

Τη ζωή του έχασε στο μεροκάματο την περασμένη Παρασκευή εργαζόμενος σε οικοδομή στη Νάξο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλβανικής καταγωγής εργαζόμενος δούλευε σε υπόγεια δεξαμενή οικοδομής στην περιοχή της Πλάκας Νάξου, όταν καταπλακώθηκε από χώματα. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ρόδου εργάτης της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης Ρόδου (ΔΕΥΑΡ). Ο εργαζόμενος έπεσε σε άδεια δεξαμενή από ύψος 7 μέτρων, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ εκτελούσε εργασίες συντήρησης στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες απαιτεί η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ.«Να σταλεί τώρα κλιμάκιο της Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας. Οι ευθύνες της κυβέρνησης, που ανέστειλε στην ουσία τη λειτουργία των Επιθεωρήσεων Εργασίας, είναι τεράστιες», τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Τα δύο συνεχόμενα εργατικά «ατυχήματα» που συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες στο δήμο Αλμυρού καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας.

Πιο συγκεκριμένα, τις προηγούμενες μέρες εργαζόμενη η οποία σκούπιζε με το φυσερό το οδόστρωμα, παρασύρθηκε από όχημα έξω από το Κοιμητήριο Σούρπης, αφού δεν είχαν τοποθετηθεί οι ενδεδειγμένοι κώνοι προειδοποίησης των οδηγών για την προστασία των εργαζομένων.

Το δεύτερο «ατύχημα» αφορούσε εργαζόμενη της 3Κ, συνοδό απορριμματοφόρου, μητέρα τεσσάρων παιδιών, της οποίας το δεξί χέρι πιάστηκε μεταξύ δαγκάνας και κάδου, με συνέπεια τον ακρωτηριασμό του δείκτη του χεριού.

Να σημειωθεί ότι στην καθαριότητα του δήμου Αλμυρού έχουν απομείνει να εργάζονται περίπου 20 εργαζόμενοι, σε έναν μεγάλο σε έκταση και ανάγκες δήμο, δίχως τα ελάχιστα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής Αλμυρού», καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας και τονίζει: «Η παραπέρα εντατικοποίηση και ελαστικοποίηση των συνθηκών εργασίας, με πρόφαση τις δυσκολίες που δημιουργεί η επιδημία του κορονοϊού, δεν θα περάσει».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org