Τρίτη 24 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους

Μήνυμα για την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Ρατσισμού

«Σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας από τον κορονοϊό που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη, απαιτείται το δυνάμωμα της αλληλεγγύης και δυνάμωμα της φωνής μας για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας όλων των εργαζομένων». Τα παραπάνω τονίζει στο μήνυμά της η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Ρατσισμού. Και προσθέτει ότι πρέπει να παρθούν άμεσα: «Μέτρα προστασίας για τους Ελληνες και μετανάστες καθώς και για τους χιλιάδες ξεριζωμένους και εγκλωβισμένους στη χώρα μας πρόσφυγες που ζουν κάτω από άθλιες επικίνδυνες συνθήκες, ιδιαίτερα στα hot spots των νησιών του Αιγαίου.

Απαιτείται η απομόνωση κάθε μολυσμένης φωνής που ρίχνει το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, για να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και να αθωώσει όσους βάζουν σε καραντίνα τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Επιβάλλεται η αποφασιστική απομόνωση κάθε ακροδεξιάς συμμορίας και φασιστικής κραυγής, καθώς και κάθε αντίστοιχης αντίληψης, όπως παράδειγμα για τη δημιουργία στρατοπέδων στα ξερονήσια.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) είναι ανεπαρκή και δεν μπορούν να έχουν κανένα αποτέλεσμα λόγω του εγκλωβισμού και των απαράδεκτων συνθηκών που επικρατούν.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, Ελληνες και μετανάστες να βρίσκονται και αυτήν τη δύσκολη περίοδο σε συνεχή επαφή με τα συνδικάτα τους. Να σταθούν δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, στους ξεριζωμένους από τη φτώχεια και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org